Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 30 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

LEGO laat jou toverschaken met nieuwe Harry Potter-set

LEGO blaast de iconische schaakscène uit Harry Potter en de Steen der Wijzen nieuw leven in met een bouwset. De Deense speelgoedfabrikant heeft de set Zweinstein Toverschaken gelanceerd, een schaakbord met stukken en minifiguren.

De LEGO-set is gemaakt ter ere van het 20-jarige bestaan van de eerste Harry Potter-film. De bouwset bestaat uit 876 onderdelen en vier minifiguren, inclusief een gouden professor Severus Sneep. Leuk cadeau voor je kinderen of neefjes, om daar vervolgens zelf vooral mee te spelen.

Zweinstein Toverschaken met LEGO

De schaakscène in Harry Potter en de Steen der Wijzen is een spel van leven of dood. Als bij toverschaken een schaakstuk geslagen wordt, dan wordt dit stuk ook letterlijk van het bord geslagen door het andere stuk. In De Steen der Wijzen komen Harry, Ron Wemel en Hermelien Griffel terecht in een levensechte versie van dit spel, waarbij ze daadwerkelijk worden gelyncht als ze geslagen worden. Gelukkig ontpopt Ron, die een behoorlijk robbetje kan toverschaken, zich hier tot held.

zweinstein toverschaken, harry potter, lego, set

Terug naar de LEGO-set, die helaas niet over magie beschikt. Je moet het schaakbord zelf in elkaar te zetten om uiteindelijk te toverschaken of de scène na te spelen. Daarnaast is de Harry Potter-set, net als een gewoon schaakbord, een speelse toevoeging aan je interieur.

Harry Potter-minifiguren

De Zweinstein Toverschaken-set beschikt naast de 876 onderdelen over vier interessante LEGO-minifiguren: Harry Potter, Ron Wemel, Hermelien Griffel en een gouden versie van professor Severus Sneep. In de bouwset vind je ook drie willekeurige tovenaarskaarttegels (van de zestien in totaal), die kinderen kunnen verzamelen. Iedere set beschikt weer over andere kaartjes.

lego, zweinstein toverschaken, schaakbord, harry potter, set, bouwset, minifiguren
lego, zweinstein toverschaken, schaakbord, harry potter, set, bouwset

Het formaat van de Zweinstein Toverschaken-set is 8 centimeter hoog, 27 centimeter breed en 27 centimeter diep. Je koopt de bouwset voor 74,99 euro. Toch liever een wat uitgebreidere Harry Potter-set van LEGO? Check dan deze ultieme bouwset, bestaande uit 5.144 onderdelen en veertien minifiguren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.