Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 30 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Blood Red Sky: Netflix trapt horrormaand af met Prison Break-ster

Netflix heeft juli omgedoopt tot horrormaand, en dat ga je merken ook. Maak kennis met de eerste volledige trailer voor de Original Red Blood Sky.

Normaal is oktober de horror-maand bij uitstek. Studio’s brengen dan hun meest duistere titels uit, liefhebbers plannen marathons en Halloween zorgt voor een griezelige finale.

Netflix begint horrormaand

Als het aan Netflix ligt is het twee keer per jaar Halloween. De streamingdienst trapt de filmzomer namelijk af met een speciale horrormaand. In juli komen er alleen al drie horrorfilms gebaseerd op de populaire tienerboeken van R.L. Stine uit, maar ook de film A Classic Horror Story is veelbelovend.

Ook heeft het bedrijf een flink aantal oudere horrorfilms van derden weten te strikken voor de komende weken. Wij kijken echter vooral uit naar Blood Red Sky, een nieuwe Original waarvan zojuist de eerste volledige trailer is verschenen.

Blood Red Sky: Diehard met vampier

Een vrouw met een mysterieuze ziekte wordt tot actie gedwongen wanneer een groep terroristen een trans-Atlantische nachtvlucht probeert te kapen. Om haar zoon te beschermen, zal ze een duister geheim moeten onthullen en de vampier in haar los moeten laten. Iets waar ze zo lang tegen heeft gevochten.

Een stiekeme vampier in een vliegtuig die haar zoon moet beschermen tegen terroristen: de insteek is op zijn minst uniek. Voeg aan dat beeld een vleugje Die Hard en een prettig horror-sausje toe en je hebt Blood Red Sky.

De regie is in handen van Peter Thorwarth, die je wellicht kent van de fantastische Duitse film Die Welle, over een schoolleraar die zijn leerlingen de DDR-situatie na laat bootsen. Een experiment met grote gevolgen.

Prison Break

Toen was hij verantwoordelijk voor het script, voor Netflix staat hij dus als regisseur aan het roer. De cast bestaat verder onder andere uit Peri Baumeister als Nadja, de vampier, Kais Setti, Alexander Scheer, Graham McTavish, Roland Møller, en Chidi Ajufo. Bij het grote publiek zal vooral Dominic Purcell opvallen, die we kennen uit Prison Break en DC’s Legends of Tomorrow.

Aanschouw hieronder de eerste trailer voor Blood Red Sky. We moeten geen voorbarige conclusies trekken, maar het lijkt er sterk op dat Thorwarth een vermakelijke popcornfilm af gaat leveren met een prettig horror-sausje. Verwacht echter geen Oscarmateriaal. Blood Red Sky is vanaf 24 juli te streamen, op Netflix uiteraard.

Horror-legende Michael Myers is terug in vurige trailer Halloween Kills

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.