Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 25 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Horror-legende Michael Myers is terug in vurige trailer Halloween Kills

Horror-legende Michael Myers is terug! De moordenaar is al sinds 1978 dankzij John Carpenter het gezicht van het filmgenre. En dat terwijl hij toch echt al in de eerste film dood ging. Althans, dat dacht je. Maak kennis met Halloween Kills.

Hollywood kan oude franchises als Halloween immers niet met rust laten. Uitmelken die hap, is het devies! Niet dat de Halloween-franchise tot nu toe het schoolvoorbeeld van een degelijke franchise was. Dat punt zijn we allang voorbij. Dus ach, verstand op nul en genieten maar.

Halloween Kills: Myers leeft

Universal Pictures brengt op 15 oktober namelijk Halloween Kills naar de bioscopen. Een nieuwe horrorfilm van David Gordon Green, die met Kills het tweede deel uit zijn filmtrilogie af gaat leveren. Het eerste deel, Halloween, kwam uit in 2018. Het derde en laatste deel gaat Halloween Ends heten en komt volgend jaar uit.

De eerste volledige trailer voor het uitgestelde Halloween Kills verklapt alvast hoe het kan dat Michael Myers nog leeft. Je krijgt namelijk te zien hoe de moordenaar uit het vuur is ontsnapt en rustig zijn oude hobby weer oppakt.

Minuten nadat Laurie Strode (Jamie Lee Curtis), haar dochter Karen (Judy Greer) en kleindochter Allyson (Andi Matichak) het gemaskerde monster Michael Myers in een kooi en brandend achterlieten in Laurie’s kelder, wordt Laurie met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Ze heeft eindelijk haar levenslange kwelgeest vermoord. Althans, dat denkt ze.

The Harder They Fall: Jay-Z onthult brute Netflix-western met Idris Elba

Ritueel bloedbad

Wanneer Michael erin slaagt zichzelf uit Laurie’s val te bevrijden, hervat hij zijn rituele bloedbad. Terwijl Laurie probeert te herstellen en zich voorbereidt om zich tegen hem te verdedigen, inspireert ze heel Haddonfield om in opstand te komen tegen hun onstuitbare monster.

De Strode-vrouwen voegen zich bij een groep andere overlevenden van Michaels eerste killing spree, die besluiten het heft in eigen handen te nemen. Ze vormen een burgerwacht die erop uit is om Michael voor eens en voor altijd op te sporen. “Het kwaad sterft vanavond.”

Beter dan je denkt!

Naast Jamie Lee Curtis bestaat de cast onder andere uit Will Patton, Thomas Mann, Nick Castle, James Jude Courtney en Kyle Richards. Hopelijk weet Halloween Kills het vorige deel te evenaren. Halloween (2018) scoorde namelijk een prima score van 79 procent op Rotten Tomatoes.

Een prestatie die opvalt, in een genre waar dit soort reboots en eindeloze sequels vaak ronduit belabberde films opleveren. In oktober en in 2022 gaan we ontdekken of David Gordon Green John Carpenter echt een aan kan doen. Check in de tussentijd hieronder de brute trailer voor Halloween Kills.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.