Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 25 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Marvel’s nieuwe Shang-Chi-trailer brengt verrassende oude bekende terug

Marvel heeft een brute nieuwe trailer gedropt voor Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Het is tijd voor martial-arts, meer Madripoor en een oude bekende.

Het Marvel Cinematic Universe komt eindelijk weer op gang. Tuurlijk, we hebben zeer vermakelijke shows op Disney+ gekregen, maar niks gaat boven de bioscoopervaring. Binnenkort komt Black Widow uit, Eternals komt ook nog dit jaar, maar wij kijken het meest uit naar Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

De eerste trailer voor die Marvel-film kwam op 18 april uit. De shots die regelrecht uit Hong Kong-cinema komen, de vormgeving: het was meteen duidelijk dat Marvel Studios geen doorsnee superheldenfilm gaat serveren op 3 september.

Met een berg films én series in de pijplijn is dat maar goed ook. Simu Liu speelt Shang-Chi, een Marvel-held die al vijftig jaar bestaat maar nu pas zijn debuut maakt in het MCU. De studio zorgt vandaag voor wat extra hype middels een spectaculaire nieuwe trailer.

De echte Mandarin staat op

Dit keer ligt de focus vooral op wat waarschijnlijk het centrale conflict van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings wordt. Dan hebben we het over de strijd tussen Shang-Chi en Wenwu (Tony Leung), de Mandarin.

Nee, niet de Mandarin die gespeeld werd door Ben Kingsley in Iron Man 3. Dat bleek uiteindelijk een acteur te zijn, nepperij dus. In de korte Marvel-film All Hail the King werd al duidelijk gemaakt dat de Mandarin wel echt bestaat en aan het hoofd staat van een machtige terroristenorganisatie: Ten Rings.

Dat was in 2014. Nu, zeven jaar later, wordt dat belangrijke draadje pas weer opgepakt. De Mandarin is in het MCU de vader van Shang-Chi, die tien jaar lang zijn eigen plan heeft mogen trekken. Nu wil de Mandarin dat zijn zoon terugkeert en helpt in het familiebedrijf. Iets waar Shang-Chi, uiteraard, geen trek in heeft.

Oude bekende

Dat gaat ongetwijfeld tot spectaculaire martial-arts-actie leiden, zoals de nieuwe trailer al duidelijk maakt. De nieuwe beelden hinten verder naar een soort vechttoernooi, met een wel heel opvallende deelnemer. Als je goed oplet op het einde van de trailer, dan spot je namelijk… Emil Blonsky, aka Abomination. Op 1:50, om precies te zijn. Een personage dat we kennen uit The Incredible Hulk. Hij zal ook zijn opwachting maken in de aankomende Disney+-serie She-Hulk.

Over Disney+ gesproken: het toernooi lijkt plaats te vinden in Madripoor, de stad die we voor het eerst te zien kregen in The Falcon and The Winter Soldier. Ja, Marvel Studios is duidelijk weer volop bezig met alle films en nu ook series aan elkaar knopen.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings komt uit op 3 september.

Laatste kans op Netflix: deze 54 films verdwijnen eind juni

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.