Noah Korevaar
Noah Korevaar Geld & Carrière 9 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Rijk worden met Marvel: Spider-Man is nu een NFT

Ook Marvel Entertainment slingert (ietwat laat) de lucratieve wereld van NFT’s binnen. Geheel toepasselijk met een reeks digitale standbeeldjes van Spider-Man.

In tegenstelling tot de meeste fysieke kunst kun je digitale art onbeperkt kopiëren. Rechtermuisknop, opslaan, en je favoriete stuk digitale kunst staat op je computer. Andere koek dan een zeldzame Monet in je huiskamer ophangen.

NFT’s: absurde taferelen

Hoe bewijs je dat je de eigenaar bent van het originele stukje digitale kunst? De recente hype rondom NFT’s is de ideale oplossing voor dat probleem.

We quoten Wikipedia: “Een non-fungible token is een koppeling op een blockchain van een account aan een uniek digitaal item via een smart contract.”NFT is dus een manier om “eigenaarschap te koppelen aan digitale objecten.”

De volgende stap in de crypto-hype dus. Het leverde dit jaar absurde taferelen op. Van de broncode van het internet dat voor een fortuin als NFT werd verkocht en het eerste NFT-museum tot naaktmodellen die miljoenen verdienen door zichzelf als NFT te verpatsen. Je vindt in ons dossier de meest fascinerende toepassingen van deze breed toepasbare technologie.

Van Burnt Banksy tot de eerste tweet: waarom zijn NFT’s miljoenen waard?

Marvel gaat los

Ook grote entertainmentbedrijven zien er wel brood in. Warner Bros. lanceerde onlangs nog 91.000 NFT’s ter ere van de nieuwe Space Jam-film. In mei kon je al een supercar uit Fast and Furious 7 als NFT bemachtigen.

Nu duikt ook Marvel bovenop de hype. Steeds meer comics-tekenaars verkopen hun originele tekeningen van superhelden als Batman, Iron Man en Spider-Man als NFT. Soms zelfs voor tonnen. Het levert de artists een nieuwe inkomstenbron op die soms voor wrijving tussen de uitgevers en de talenten zorgt.

Marvel Entertainment gaat er nu zelf een slaatje uit slaan met zijn eerste NFT’s. Het bedrijf lanceert samen met de specialisten van Orbis Blockchain Technologies Limited een eerste collectie van tokens, gebaseerd op niemand minder dan Spider-Man.

Rijk worden met Marvel: Spider-Man is nu een NFT
Één van de beeldjes (Afbeelding: Marvel Entertainment)

Digitale standbeelden

Het gaat om een serie digitale standbeelden die je via de VeVe Digital Collectibles-app kunt bemachtigen. Vijf verschillende NFT-versies van de Marvel-superheld zijn beschikbaar.

“Spider-Man is een van de meest legendarische superhelden in het Marvel-universum, dus er was geen betere manier om onze wereldwijde digitale verzamelobjecten-ervaring met VeVe te beginnen”, aldus Dan Buckley, president van Marvel Entertainment. “We kunnen niet wachten om Marvel-fans en -verzamelaars in augustus en daarna nog meer spannende drops te brengen.”

De verschillende standbeelden zijn beschikbaar in een oplage van 1.000 tot 32.000 stuks, met initiële prijskaartjes van 450 dollar tot 50 dollar per stuk. Met de nadruk op initieel: kersverse eigenaren kunnen de NFT’s vervolgens doorverhandelen.

Rijk worden met Marvel: Spider-Man is nu een NFT
💸 (Afbeelding: Marvel Entertainment)

De toekomst of flop?

Het blijft een kwestie van afwachten of het verzamelen van digitale hebbedingetjes net zo aanslaat als de kaartjes, comics en andere items waarmee Marvel de afgelopen zeven decennia geld verdiende. Zijn NFT’s echt de toekomst, of kijken we hier over pakweg drie jaar lachend op terug?

De tijd zal het leren, maar Marvel en Orbis zetten er in de tussentijd in ieder geval vol op in. De twee bedrijven gaan de komende tijd in meerdere drops ook NFT’s van digitale comics en art verkopen.

PS2-graphics

Hopelijk zien die er wat beter uit dan de bovenstaande digitale standbeelden. Handelsobject of niet: het lijken zo toch net PS2-beelden? Het is 2021 Marvel, kom op.

Briljant: deze website zet ongevraagde dick pics om in NFT’s

Marvel

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.