Pim Jansen
Pim Jansen Crypto 2 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Briljant: deze website zet ongevraagde dick pics om in NFT’s

Best veel mannen hebben de ridicule eigenschap om ongevraagd een foto van hun geslachtsdeel naar vrouwen te sturen. Tip: met een dick pic ga je op een dubieuze uitzondering na geen vrouwen versieren. Waarschuwing: voordat je het weet, word je met naam en toenaam verkocht als NFT.

Het is de crypto-hype van nu. Kort gezegd is een NFT (non-fungible token) een niet-vervangbare token, ondersteund door blockchain-technologie. Het is een uniek stukje code op internet, waaraan een digitaal werk is gekoppeld. Vaak is dat een kunstwerk of andere vorm van digitale creativiteit. Simpel voorbeeld: deze simpele JPG-collage van Beeple leverde 69,3 miljoen dollar op. Lees in dit artikel meer over de miljoenenhype.

Ongevraagde dick pics worden NFT’s

Terug naar die afstotelijke dick pics, die veel vrouwen ongevraagd wel eens op hun scherm zien verschijnen. Zoe Scaman, creatief strateeg en oprichter van Bodacious, gebruikt nu NFT-technologie in de hoop mannen te laten stoppen met deze treurige gewoonte.

Scaman heeft de website nftthedp opgericht, dat staat voor NFT the Dick Pic. “Ik heb een manier bedacht om het onbeschofte gedrag in mijn Twitter DM te stoppen”, schrijft ze op Twitter. “Als iemand me vanaf nu een ongevraagde dick pic of ander waardeloos bericht stuurt, ga ik er een NFT van maken en verkopen, met de naam eraan verbonden als de artiest. Wil je dat ik het verwijder? Dan moet je betalen.”

Stap voor stap een NFT maken

De website heeft ze opgericht om ook andere vrouwen een oplossing te bieden tegen ongevraagde dick pics. Puntsgewijs staat aangegeven hoe je een ongevraagde foto van een geslachtsdeel omzet tot NFT en verkoopt als kunst. Briljant.

Verschillende mensen zijn al miljonair geworden met een simpele NFT. Zelf ook aan de slag? Check dan de Beeple Generator, waarmee je met één druk op de knop gratis crypto-kunst maakt. In dit artikel lees je vervolgens hoe je dat verkoopt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.