Alrik de Jong
Alrik de Jong Crypto 26 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

NFT-miljonair worden? Genereer hier gratis je eigen crypto-kunst

Deze maand werd de kunstwereld opgeschud, nadat Beeple een relatief simpele JPG-collage verkocht voor 69,3 miljoen dollar. Hij verkocht het digitale kunstwerk als NFT (non-fungible token), dé hype van nu. Nu kun jij ook aan de slag met de briljante Beeple Generator, die jou zo maar eens crypto-miljonair kan maken.

Een non-fungible token of niet-vervangbaar token is een gegevenseenheid op een digitaal grootboek, beter bekend als blockchain. Daarbij kan iedere NFT een uniek digitaal item vertegenwoordigen, dat niet uitwisselbaar is. Meestal vertegenwoordigen de bestanden kunst, geluidsfragmenten, video en andere vormen van creatief werk. In dit artikel lees je meer over het hoe en waarom.

De hype slaat behoorlijk door op dit moment. Zo werd de eerste tweet van Twitter-oprichter Jack Dorsey deze week als NFT voor 2,9 miljoen dollar verkocht. Ook op een verbrand kunstwerk van Banksy en de bekende GIF Nyan Cat werd onlangs tonnen geboden. Tijd om zelf aan de slag te gaan.

Beeple Generator: maak een NFT en wordt crypto-miljonair

Oké, om echt miljoen te ontvangen met een NFT moet je wel wat kunnen. Zo is er voor die relatief simpele JPG-collage van Beeple, wiens echte naam Mike Winkelmann is, echt wel wat werk verzet. Hij maakte 5.000 dagen lang iedere dag een digitaal kunstwerk, die hij vervolgens samenvoegde in de onderstaande collage. Het kunstwerk, The First 5000 Days genaamd, maakte hem in één klap multimiljonair.

beeple generator, jpg, nft, rembrandt, miljoenen
Ja, dit kun jij ook… (Afbeelding: Beeple)

Maar dit kun jij dus ook. Met de Beeple Generator, gemaakt door kunstenaars Sam Newell en Vince McKelvie, maak je met één druk op de knop een digitaal kunstwerk. Vervolgens kun je deze in een 3D-weergave draaien naar jouw favoriete standpunt. Doe je dat 5.000 keer, dan kun je dit samenvoegen tot een vergelijkbare collage en verkopen als NFT. Probeer het HIER, gratis en voor niets.

Non-fungible token verkopen

Een NFT maken is één ding, maar om crypto-miljonair te worden moet je natuurlijk ook weten waar en hoe je een non-fungible token kunt aanmaken en verkopen. Daarover lees je alles in dit artikel.

Goed, tijd om de Beeple Generator te proberen. We hebben er net veel te veel tijd aan besteed. Zie hieronder een paar Manners Originals.

beeple generator, kunstwerk, nft, crypto-miljonair
(Afbeelding: BeepleGenerator)
beeple generator, kunstwerk, nft, crypto-miljonair
(Afbeelding: BeepleGenerator)
beeple generator, kunstwerk, nft, crypto-miljonair
(Afbeelding: BeepleGenerator)
beeple generator, kunstwerk, nft, crypto-miljonair
(Afbeelding: BeepleGenerator)

Mocht het je nog niet duidelijk zijn, in de onderstaande video legt Beeple zelf uit wat een NFT is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.