Tessa Ham
Tessa Ham Crypto 26 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

De echte ‘Wolf of Wall Street’ voorspelt Bitcoin naar extreme hoogte

Jordan Belfort, beter bekend als ‘The Wolf of Wall Street’, was in 2017 sceptisch over de Bitcoin, maar is inmiddels helemaal omgeslagen. Hij voorspelt een koers van 100.000 dollar (omgerekend 84.990,50 euro).

Bij de naam Jordan Belfort rinkelt er vast een belletje. We hebben het hier namelijk over de beursmakelaar, die vroeger de bijnaam ‘The Wolf of Wall Street’ droeg. Juist, de man, die later vertolkt zou worden door Leonardo DiCaprio in de gelijknamige film.

Daardoor weten we ook allemaal hoe het verhaal van Jordan Belfort als de ‘Wolf of Wall Street’ afliep: hij werd opgepakt voor oplichting en beursfraude en moest 22 maanden lang de cel in. Inmiddels is hij weer vrij, verdient hij zijn geld als motivational speaker in is hij fan van de Bitcoin.

Wolf of Wall Street voorspelt Bitcoin-koers

Toen de Bitcoin in 2017 naar 19.000 dollar steeg, was hij te gast in een tv-programma en brandde hij de cryptovaluta helemaal af. “Ik vertelde het publiek dat de cryptomunt zou crashen”, zegt hij nu in een interview met Fortune. “Daarover kreeg ik gelijk, maar ik voorspelde toen ook dat de Bitcoin helemaal zou verdwijnen.”

Nu geeft hij niet alleen toe dat hij ongelijk had, maar is hij ook helemaal omgeslagen. De ‘Wolf of Wall Street’ verwacht nu dat de cryptomunt met 80 procent in waarde zal stijgen naar 100.000 dollar – omgerekend zo’n 84.990,50 euro. Op het moment van schrijven heeft de cryptomunt een koers van 52.706,00 dollar en 44.730,00 euro.

Dat komt volgens Belfort door de beperkte hoeveelheid bitcoins die er in omloop zijn (momenteel zijn er ruim 18 miljoen in omloop en dit aantal zal nooit hoger dan 21 miljoen zijno). Volgens hem is dit een groot voordeel als je de cryptomunt vergelijkt met ‘normale’ aandelen. Deze kunnen namelijk in waarde fluctueren als een bedrijf er meer van uitgeeft. Hoe minder cryptomunten er nog te minen zijn van de 21 miljoen, des te schaarser de munt wordt en hoe sneller de koers zal stijgen als de vraag ook toeneemt.

Bitcoin is gemeengoed geworden

Eerder was Belfort sceptisch, omdat hij ervan overtuigd was dat cryptomunten uiteindelijk gereguleerd zouden worden. Dat toezichthouders er op die manier een einde aan zouden maken. Maar inmiddels zijn er heel wat bedrijven en investeerders die in de toekomst van de Bitcoin geloven. Doordat bedrijven als Tesla in de munt hebben geïnvesteerd, is de kans groter dat de cryptomunt here to stay is.

“Er zijn nu meer bitcoingebruikers dan ooit”, zegt de ‘Wolf of Wall Street’. Nieuwe investeerders zullen er volgens hem voor zorgen dat de prijs blijft stijgen.

Of Belfort het – in tegenstelling tot 2017 – nu wel bij het rechte eind heeft? De tijd zal het leren. Hij is in ieder geval niet de enige die denkt dat de Bitcoin de zes cijfers zal aantikken. Veel analisten van grote banken denken dat het misschien zelfs al dit jaar zal gebeuren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.