Jan
Jan Life 29 aug 2018

De ‘echte’ Wolf of Wall Street brandt de Bitcoin tot de grond af

Een van Wall Street ‘meest beruchte criminelen’ blijft de bitcoin in de meest zware termen bekritiseren. Jordan Belfort, zoals The Wolf of Wall Street in het echt heet, durft het zelfs aan om te waarschuwen voor een ongekende ‘crash’, die hij de’ buste’ heeft genoemd. Je moet het maar durven te zeggen als gewezen crimineel zijnde.

Jordan Belfort heeft het niet zo op bitcoin en andere crypto-valuta, zo werd duidelijk in een gesprek met CNBC. De beste man, die 22 maanden in de gevangenis zat vanwege oplichtingspraktijken met penny stocks, meent dat de jonge generatie beleggers wordt gehersenspoeld om zoveel mogelijk cryptocoins te bezitten.

“Ik was een oplichter. Ik heb de hele crypto-hype wetenschappelijk bekeken en weet gewoon dat het gaat gebeuren,” zei hij tijdens een interview voor de documentaire in de cryptocurrency-documentaire Bitcoin: Boom of Bust, die op maandag in première gaat. “Het hele ding is zo stom, deze kinderen zijn zo gehersenspoeld,” zei hij. “We weten niet eens hoe erg het is.”

Jordan Belfort
Jordan Belfort

The Wolf of Wall Street

Belfort, wiens criminele activiteiten werden verfilmd in The Wolf of Wall Street, beweerde dat oplichters grote hoeveelheden BTC hebben verzameld. Deze proberen ze nu onder te brengen bij kleine beleggers, die geneigd zijn zich te laten meesleuren met het vooruitzicht van grote winsten. Voor het type koper, zei hij, die een ‘goed hart’ heeft, heeft Belfort een duidelijke waarschuwing: “Voor de gemiddelde persoon die echt is – je weet wel, met een goed hart, die binnenloopt en zegt: ‘Ik wil gewoon investeren, ik doe het omdat ik er in geloof’, zet het gewoon op een ‘focking’ rennen. Dat ding zal gewoon verdampen als een fata morgana,” voegde hij eraan toe. “Er zijn heel veel echt eerlijke mensen die worden afgeslacht.”

Belfort’s waarschuwingen komen zelden uit

Het is niet de eerste keer dat Belfort alarm slaat over Bitcoin. Afgelopen september zei hij dat cryptocurrency een “fraude” is, en kort daarna voegt hij eraan toe dat hij denkt dat het aanbieden van Initial Coin Offerings (ICO’s) de “grootste zwendel ooit” is. In juni, nadat de cryptocurrency-markt een afname van zes maanden had doorstaan, voerde hij aan dat de markt “voor de gek was”, een waarschuwing voor een dreigende meltdown die, ondanks zijn waarschuwingen, nog niet is uitgekomen. Tja, hoeveel waarde moet je nou eigenlijk hechten aan de uitspraken van een veroordeelde crimineel?

CCN

Reageer op artikel:
De ‘echte’ Wolf of Wall Street brandt de Bitcoin tot de grond af
Sluiten