Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 9 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Super Mario Bros. verbrijzelt record: duurste videogame ooit

Na een vertienvoudiging is opnieuw het record voor de meest waardevolle videogame aller tijden gebroken. Dit keer door een ongeopend exemplaar van de originele Super Mario Bros.

Halverwege afgelopen maand schreven we over de duurste game ooit. Super Mario 64 werd geveild voor het uiteindelijke bedrag van 1.560.000 dollar. Een verdubbeling van het vorige record, dat twee dagen eerder werd gevestigd met The Legend of Zelda.

Record vertienvoudigd

Niks laat duidelijker zien hoe de markt van handel in klassieke games ontploft is dan het onderstaande overzicht van de games die het meest opgeleverd hebben, ooit:

  • 10 juli, 2020: Super Mario Bros. | 114.000 dollar
  • 23 november, 2020: Super Mario Bros. 3 | 156.000 dollar
  • 2 april, 2021: Super Mario Bros. | 660.000 dollar
  • 9 juli, 2021: The Legend of Zelda |870.000 dollar
  • 11 juli, 2021: Super Mario 64 |1.560.000 dollar

In een jaar is het record dus vertienvoudigd, en daar blijft het niet bij. De trein staat namelijk nog lang niet stil. Sterker nog, die is net op gang gekomen.

Super Mario Bros. breekt record

Een ongeopend exemplaar van de originele Super Mario Bros. is namelijk verkocht voor 2 miljoen dollar. Dat melden de experts van verzamelaars-website Rally.

Rally werkt met een ander systeem dan dat je van dit soort veiling-nieuws gewend bent. Het bedrijf koopt zeldzame items als comics, auto’s en dus videogames, en laat investeerders daar een deel van kopen. Alsof het aandelen zijn.

Als iemand het item in kwestie wil kopen, dan profiteren alle ‘aandeelhouders’ daarvan. Althans, als ze ervoor stemmen om tot de verkoop over te gaan.

5 tekenen dat je nooit rijk zal worden én wat je daaraan kan doen

Lucratieve beslissing

Het ongeopende exemplaar van Super Mario Bros. werd april vorig jaar door Rally gekocht. Het prijskaartje? 140.000 dollar. Datzelfde jaar werd er 300.000 dollar voor geboden, een bod dat meteen werd afgeslagen.

Achteraf gezien een lucratieve keuze. Een anonieme koper heeft er nu dus 2 miljoen dollar voor betaald, nadat driekwart van de aandeelhouders voor de verkoop stemden. Volgens het platform gaat het om een anonieme verzamelaar die “groots inzet op de videogames-markt.”

Pas het begin voor games

Een van de oprichters van Rally, Rob Petrozzo, denkt dat dit pas het begin is. Hij noemt het handelen in klassieke videogames een “opkomende markt. Naar mijn mening heeft het de grote massa nog niet bereikt”, aldus Petrozzo . “Je zult zien dat veel meer mensen op gaan letten en onderzoek gaan doen.”

Voor de investeerders die een stukje van de game in handen hadden was het in ieder geval een leuk rendement. Zij konden hun inleg bijna vertienvoudigen. What’s next? Op dit tempo zitten we over een paar maanden op de 10 miljoen dollar…

Rijk worden met Marvel: Spider-Man is nu een NFT

NYTimesRally

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.