Tessa Ham
Tessa Ham Crypto 13 jul 2021
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Space Jam-film gelanceerd met 91.000 NFT’s

We hebben er zo’n 25 jaar op moeten wachten, maar eindelijk is hij er: de tweede Space Jam-film A New Legacy. Alsof het vervolg van de eerste legendarische film nog PR nodig heeft, lanceert Warner Bros. Pictures in samenwerking met marktplaats Niftys maar liefst 91.000 NFT’s.

Als grote PR-stunt kregen mensen die zich registreerden de eerste NFT gratis, maar de 91.000 exemplaren zijn inmiddels binnen een dag vergeven of verkocht. Baal je? Binnenkort zullen ‘the lucky ones’ hun NFT’s verkopen. Het idee is dat verzamelaars zo hun perfecte basketbalteam kunnen samenstellen.

NFT’s van Space Jam

Voor hoeveel de NFT’s straks verkocht zullen worden, is maar de vraag. Toen we als kinderen Pokémon-kaarten verzamelden, waren die ook niet veel waard. Maar vanwege de schaarste zou het best kunnen dat de Space Jam-tokens een leuk zakcentje kunnen opleveren. En inmiddels kunnen ook Pokémon-kaarten je duizenden euro’s opleveren.

Het hangt er natuurlijk ook vanaf op welke kaart je aast. De kaarten hebben elk één van de negen verschillende karakters (van Bugs Bunny tot LeBron James) en komen daarnaast in vijf zeldzaamheidsniveaus. Er zijn tien 3D-kaarten in de categorie ‘legendarische editie’ beschikbaar.

Benieuwd naar alle beschikbare Space Jam NFT’s? Hier zie je een overzicht van alle NFT’s.

Space Jam: A New Legacy

In Space Jam nam Michael Jordan het samen met de Looney Tunes op tegen het Mean Team dat bestaat uit monstars. In Space Jam: A New Legacy komen LeBron James vast te zitten in een virtuele wereld, waar een gemeen algoritme wil basketballen tegen James. Die krijgt zijn zoon pas terug als hij wint.

De film is vanaf 14 juli te zien in de bioscoop en vanaf 16 juli op streamingsdienst HBO Max.

Investeren in Pokémon-kaarten: heb jij voor tonnen op zolder liggen?

The Verge

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.