Hard Kill: Bruce Willis scoort 0 procent op Rotten Tomatoes met D-film

Bruce Willis kennen we vooral van grote films uit de vorige eeuw: Die Hard, Pulp Fiction, The Sitxth Sense. Dat soort werk. Zijn recente carrièrestappen zijn… minder iconisch.

De 65-jarige acteur speelt de laatste jaren vooral in hersenloze actie-thrillers. Films die steevast een matig vijfje op IMDb scoren en die qua trailers en posters amper uit elkaar te houden zijn.

Oh Bruce Willis toch

Een route die overigens lijkt op de recente carrière van Liam Neeson, zoals je in dit artikel kunt zien. Willis pakt het in ieder geval nog slim aan: de meeste films waarin hij de laatste jaren speelde zijn geproduceerd door een productiebedrijfje waarvan hij mede-eigenaar is.

Blijkbaar staan negatieve recensies de productiemachine niet in de weg, want ook dit jaar heeft de Die Hard-acteur weer een lekkere popcorn-actiefilm voor je klaar staan: Hard Kill.

Hard Kill

Let op: dat is sinds 2014 de veertiende (!) direct-to-DVD/VOD film waar Bruce Willis in speelt. Geen bioscooprelease dus, maar direct naar de budget-selectie op DVD of naar streamingdiensten.

Dat een dergelijk productietempo de kwaliteit van de films niet ten goede komt, is geen verrassing. Hard Kill maakt het echter wel heel bont. De film heeft namelijk 0 procent op Rotten Tomatoes gescoord. Dat is een site waar alle recensies van journalisten worden verzameld. Een score van 0 procent betekent dus dat geen enkele recensent ook maar enigszins positief over de film was.

Journalisten merken op dat Willis er vermoeid uitziet, alsof hij er helemaal geen zin meer in heeft om te acteren. Niet zo gek. We konden er allemaal wel naar raden dat Willis deze films niet maakt om de artistieke credits.

Broddelwerkje

Anderen bestempelen Hard Kill als “een broddelwerkje dat eruit ziet alsof men er maar twee dagen werk aan heeft besteed”. Ouch.

Maar goed, waar gaat de film eigenlijk over? Miljardair Donovan Chalmers schakelt een team huurlingen in om de levensgevaarlijke technologie van zijn techbedrijf te beschermen. Wanneer de beveiligingsexpert oog in oog komt met een oude vijand escaleert de situatie compleet.

De kers op de taart? Een terroristische organisatie die de tech wil bemachtigen heeft ook nog eens zijn dochter ontvoerd. Ook nog een vleugje Taken dus.

Je merkt het al: Hard Kill tikt alle cliché’s mooi aan. Ook leuk: Matt Eskandari, de regisseur achter deze D-film, heeft praktisch enkel dit soort films met Bruce Willis in de hoofdrol geregisseerd. Een genre an sich! Check hier de nog enigszins te verteren trailer en bewaar je geld vooral voor een betere film:

Hard Kill film Bruce Willis
Hard Kill (Bron: Vertical Entertainment)
Reageer op artikel:
Hard Kill: Bruce Willis scoort 0 procent op Rotten Tomatoes met D-film
Sluiten