Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 6 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Petitie om Jeff Bezos in de ruimte te laten heeft doel bijna bereikt

Er is in juni een petitie gestart om Jeff Bezos, voormalig Amazon-CEO en een van de rijkste mensen op aarde, in de ruimte te laten. Ben je daar ook wel voor? Weet dan dat er nog een paar handtekeningen nodig zijn om het beoogde aantal op Change.org te bereiken.

Miljardairs hebben tegenwoordig de akelige hobby om de ruimte te vervuilen met toeristische vluchten. Alsof dat op de aarde al niet genoeg gebeurt. Elon Musk, Richard Branson, rijke Chinezen, ze schoppen allemaal de ruimtevaart in de war. Jeff Bezos doet dat met zijn ruimtevaartmaatschappij Blue Origin.

Petitie om Jeff Bezos in de ruimte te laten

De petitie is met een knipoog, maar heeft wel degelijk een scherpe achterliggende boodschap. “Miljardair Jeff Bezos is zowel fiscaal als emotioneel losgekoppeld van de mensheid”, begint de petitie. “Nu probeert hij een totale scheiding te realiseren door de atmosfeer van de aarde te verlaten via een persoonlijk gefinancierd raketschip. Een middel dat ooit alleen was voorbehouden aan ontwikkelde landen en hun mensen om hen te verenigen in het realiseren van een nobeler streven: inspireren, dienen en de kwaliteit van leven op aarde ten goede komen. Maar bij Blue Origin gaat het maar om één ding: Jeff Bezos zelf.”

Jeff Bezos, ruimte, petitie, doel
Jeff Bezos zweeft in de ruimte (Afbeelding: AFP)

Verder in de petitie wordt ingegaan op belastingen en de geringe actie die de miljardair onderneemt om armoede of andere maatschappelijke problemen te bestrijden. “Miljardairs en bedrijven moeten hun eerlijke deel betalen. Tot die tijd mag Jeff Bezos de ruimte in, en moet hij daar vooral blijven. Totdat hij ontdekt welke intergalactische asteroïde kern zijn mededogen en menselijkheid bevat.”

Nog een paar handtekeningen nodig

Op het moment van schrijven is de symbolische petitie (Jeff Bezos is alweer terug) 198.016 keer ondertekend en het uiteindelijke doel is 200.000 handtekeningen. Dan bereikt de actie de A-status op Change.org en volgt er hopelijk weer wat internationale media-aandacht. Het zijn allemaal druppeltjes op een gloeiende plaat, maar dat er iets niet helemaal klopt op deze wereld wat betreft de verdeling van geld, moge duidelijk zijn. En alle aandacht daarvoor is goed. Tekenen kan hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.