Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 6 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu gratis op Disney+: Marvel’s Black Widow komt voor laatste keer in actie

Marvel-fans, opgelet! Black Widow is vanaf nu geheel ‘gratis’ te streamen op Disney+, mits je een abonnement hebt. Je hoeft dus niet meer bij te betalen.

Disney en Scarlett Johansson kwamen er vorige week toch nog met een schikking uit. De actrice had het bedrijf aangeklaagd vanwege de lancering van Black Widow op Disney+.

Scarlett Johansson vs. Disney

Krijg je al veel te laat je eigen solofilm, word je ook nog eens flink benadeeld. Johansson had namelijk een deal waarbij ze een bepaald percentage van de bioscooprelease zou krijgen.

Het probleem? Black Widow kwam tegelijkertijd in de bioscopen en op Disney+ uit. Je hoeft er geen wetenschapper of econoom voor te zijn om te snappen dat de 36-jarige actrice daardoor geld misliep.

Disney dacht er anders over, en vuurde meteen terug op een manier die al snel als verwerpelijk of zelfs misogynistisch werd bestempeld.

Maar goed, eind goed, al goed. Scarlett Johansson heeft naar verluidt alsnog meer dan 40 miljoen dollar van Disney gekregen. De ruzie is bijgelegd, de rechter kan thuisblijven en beide partijen zeggen zelfs graag weer samen te willen gaan werken.

Black Widow gratis op Disney+

Als je Black Widow nog niet gezien had, dan kun je nu alsnog gaan beoordelen of de actiefilm alle ophef waard was. Black Widow maakte op 9 juli zijn debuut op Disney+, maar wel in Premiere Access.

Oftewel, abonnees moesten alsnog bijbetalen om de Avenger in actie te kunnen zien. Vandaag, 6 oktober, is daar een einde aan gekomen.

Iedereen met toegang tot en dus een abonnement op Disney+ kan de Marvel-film streamen. Zonder bij te moeten lappen.

Rotten Tomatoes

Als je het ons vraagt, dan is Black Widow minder sterk dan bijvoorbeeld het recent uitgebrachte Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, maar met een Rotten Tomatoes-score van 79 procent is de thriller zonder twijfel het checken waard.

Al was het maar omdat het de prequel is van Infinity War, en al was het maar omdat je waarschijnlijk voor de laatste keer na al die avonturen Scarlett Johansson in actie gaat zien als Natasha Romanoff.

Shang-Chi en Free Guy

Over Shang-Chi gesproken: die film komt al op 12 november naar Disney+. Check in de tussentijd ook Free Guy, een verrassend toffe ‘GTA-film’ die ook vanuit het niks sinds afgelopen week op Disney+ te streamen is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.