Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 29 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix deelt beelden waargebeurde oorlogsfilm met Colin Firth

Netflix heeft de eerste beelden gedeeld van Operation Mincemeat, een waargebeurde oorlogsfilm van de makers van The King’s Speech. Gebaseerd op één van de beste oorlogsboeken van de afgelopen decennia.

Voor liefhebbers van de betere oorlogsfilms is Ben Macintyre een naam om te onthouden. De historicus, columnist en auteur schrijft boeken over oorlogsoperaties, spionnen en andere historische capriolen.

Netflix presenteert Operation Mincemeat

Altijd gebaseerd op de feiten. Waargebeurd dus. Boeken als Operation Mincemeat, Agent Zigzag, A Spy Among Friends en The Spy and the Traitor zijn absolute aanraders. Stuk voor stuk nonfictie, maar toch lezen ze even spannend weg als een dijk van een thriller.

We halen niet zomaar de boeken van de 57-jarige historicus aan. Operation Minecemeat komt namelijk naar Netflix, in de vorm van een oorlogsfilm met niemand minder dan Colin Firth in de hoofdrol. De streamingdienst heeft zojuist de eerste beelden vrijgegeven.

Daar stopt het niet wat grote namen betreft. Operation Mincemeat wordt namelijk ontwikkeld door dezelfde producenten die het ijzersterke The King’s Speech afleverden. De regie is in handen van John Madden, die je kunt kennen van bijvoorbeeld Shakespeare in Love.

Belangrijke missie Tweede Wereldoorlog

Het boek en daarmee ook de film volgt twee Britse inlichtingenofficieren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze werken samen aan een gewaagde operatie om de Duitsers om de tuin te leiden. Hun plan? Een overleden man een nieuwe identiteit geven en hem met een aktetas vol neppe invasieplannen in de buurt van de nazi’s installeren.

Een enorme operatie, maar ook één van de belangrijkste uit de Tweede Wereldoorlog. Operation Mincemeat heeft een instrumentale rol gespeeld in de winst van de geallieerden.

Eerst in de bioscoop

In het boek van Ben Macintyre kun je op bloedstollende wijze lezen hoe de operatie tot stand is gekomen. En, binnenkort dus ook in de bioscoop. In Nederland komt Operation Mincemeat namelijk eerst uit in de bioscopen. Op 6 januari om precies te zijn.

Waarschijnlijk komt de oorlogsfilm pas ergens daarna naar Netflix. Exacte releasedetails zijn helaas niet bekend, want de streamingdienst heeft geen wereldwijde deal voor de film gesloten. Het verschilt dus per regio wat de exacte afspraken zijn.

Hoe dan ook beloven de eerste beelden veel goeds. En ach, anders hebben we altijd het boek nog. Die kun je hier checken. Op naar de eerste trailer!

Netflix dropt waargebeurde oorlogsfilm over geheime leger Churchill

Netflix Operation Mincemeat waargebeurde oorlogsfilm Colin Firth
🍿 (Afbeelding: Netflix)
Netflix Operation Mincemeat waargebeurde oorlogsfilm Colin Firth
🍿 (Afbeelding: Netflix)
Netflix Operation Mincemeat waargebeurde oorlogsfilm Colin Firth
🍿 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.