Alrik de Jong
Alrik de Jong Netflix 13 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze oorlogsfilms op Netflix scoren 100% op Rotten Tomatoes

Veel te veel oorlogen op deze wereld of niet, het genre oorlogsfilm blijft onverminderd populair. Vandaag aandacht voor twee oorlogsfilms met een 100% score op Netflix, inclusief een Nederlandse.

Eerder maakten we per streamingdienst al overzicht met de beste oorlogsfilms naar gelang onze smaak. Nu kijken we af bij filmrecensiewebsite Rotten Tomatoes.

Oorlogsfilms op Netflix met 100% op Rotten Tomatoes

Een 100% score op de Tomatometer van Rotten Tomatoes betekent dat alle recensenten positief zijn en is het maximaal haalbare. Daarnaast is er ook nog een publieksscore, die ook een goede graadmeter zijn. Soms kunnen slecht gerecenseerde films juist aanslaan bij het publiek en vice versa. Op Netflix vind je op dit moment twee oorlogsfilms die maximaal score, een Nederlandse en een Noorse.

Narvik (2022)

Rotten Tomatoes-score: 100%
Publieksscore: 80%

Narvik is een Noorse oorlogsfilm over de eerste nederlaag van Adolf Hitler tijdens de Tweede Wereldoorlog. In april 1940 zijn de ogen van de wereld gericht op Narvik, een klein stadje in het noorden van Noorwegen.

De kustplaats in het Noorden van Noorwegen is een enorme bron van ijzererts, dat nodig is voor Hitlers oorlogsmachine. Na twee maanden van hevige winteroorlog vangt de Duitse dictator bot aan de Noorse kust. Nu te streamen via Netflix Nederland.

De Slag om de Schelde

Rotten Tomatoes-score: 100%
Publieksscore: 82%

De Slag om de Schelde is een Nederlandse oorlogsfilm, geschreven door Paula van der Oest. Er wordt zowel Nederlands, Engels als Duits in gesproken. De cast is grotendeels Nederlands, maar de meest opvallende naam is Tom Felton, bekend als Draco Malfoy in de Harry Potter-films.

In de oorlogsfilm, een van de duurste Nederlandse films ooit gemaakt, staat de Slag om de Sloedam als onderdeel van de Slag om de Schelde (1944) centraal. Nu te streamen via Netflix Nederland. Lees hier meer over de film.

Beste Nederlandse oorlogskrakers

Check ook de top 10 best Nederlandse oorlogsfilms en waar je ze (veelal gratis) streamt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.