Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 29 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Will Smith reist de wereld rond in uit meme geboren Disney+ Original

Will Smith gaat met experts de wereld rond reizen in Welcome to Earth, een docuserie van Black Swan-regisseur Daren Aronofsky die naar Disney+ komt. De naam komt je wellicht bekend voor, dankzij een meme.

Ook alleskunner Will Smith heeft wel eens rust nodig. Vechten tegen een niet zo goed gelukte CGI-kopie van jezelf gaat je niet in de koude kleren zitten.

Will Smith in Welcome to Earth

Een wereldreisje doet dan wonderen. En ach, als je toch bezig bent dan kun je net zo goed een cameraploeg meenemen. Dan kun je direct je bonnetjes declareren bij Disney.

Binnenkort is Will Smith namelijk te zien in Welcome to Earth, een nieuwe National Geographic-serie die naar Disney+ komt. De naam is alvast briljant, want dat lijkt een directe verwijzing te zijn naar de tot meme uitgegroeide quote van Smith uit Independence Day.

Het belooft niet de zoveelste generieke reisserie met een beroemdheid als presentator te gaan worden, want Welcome to Earth is geproduceerd door Darren Aronofsky.

Ontzagwekkende reizen

De regisseur van films als Requiem for a Dream, Mother! en Black Swan. Niet direct een naam die je aan een reisserie voor National Geographic koppelt, maar dat maakt Welcome to Earth juist des te interessanter.

Will Smith, die ook als producent bij de Disney+ Original betrokken is, wordt begeleid door “elite-ontdekkingsreizigers op een ontzagwekkende reis”, waarbij ze van dichtbij de spectaculairste plekken van onze planeet gaan verkennen.

“Van vulkanen die in stilte brullen tot woestijnen die onze waarneming te boven gaan.” De eersteklas avonturiers die Will door deze ongelooflijke ervaringen leiden, zijn onder meer zeebioloog en National Geographic-ontdekkingsreiziger Diva Amon, poolexpeditionist Dwayne Fields, ingenieur en National Geographic-ontdekkingsreiziger Albert Lin, National Geographic-fotograaf Cristina Mittermeier en bergbeklimmer Erik Weihenmayer.

Disney+ dropt trailer

Dat alles wordt uiteraard haarscherp in beeld gebracht. Disney+ heeft een eerste trailer voor Welcome to Earth uitgebracht. Het is duidelijk dat Smith er niet terugdeinst om zelf de modder in te duiken en risico’s te nemen. En wauw, wat een beelden. Heerlijk wegkijkmateriaal voor tijdens de kerstvakantie.

Welcome to Earth komt namelijk ergens in december naar Disney+. Helaas is er nog geen exacte releasedatum bekendgemaakt, maar die zal ongetwijfeld snel volgen.

Netflix-CEO: Koreaanse horrorserie wordt best bekeken Original ooit

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.