Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 29 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix-CEO: Koreaanse horrorserie wordt best bekeken Original ooit

Een obscure Zuid-Koreaanse horrorserie staat op het punt om de grootste Netflix Original ooit te worden. Populairder dan Tiger King, Bridgerton, Lupin en Casa de Papel. Dat heeft de co-CEO van de streamingdienst bekendgemaakt.

Netflix-CEO Ted Sarandos was afgelopen week verrassend transparant tijdens de conferentie Code. Daar deelde hij namelijk een aantal overzichten van de best bekeken Originals van de streamingdienst.

Best bekeken Netflix Originals

Niet enkel de gebruikelijke top 10 met de titels waar de meeste huishoudens aan begonnen zijn. Dan tel je namelijk al mee als je slechts twee minuten een film of serie hebt aangezet. Daarnaast deelde hij een nieuw overzicht: de series en films waarin de meeste kijkminuten gestoken zijn door abonnees.

Die overzichten kun je op je gemakje in dit artikel bewonderen. De gebruikelijke grote namen komen voorbij: Lupin, Bridgerton, La Casa de Papel, Tiger King, dat soort werk.

Squid Game: bloederige kinderspellen

Originals die praktisch iedereen kent en waar enorme marketingbudgetten tegenaan worden gegooid. Toch worden al die series binnenkort waarschijnlijk verslagen door een onbekende horrorserie die vrijwel vanuit het niks op Netflix verscheen deze maand.

Dan hebben we het over Squid Game, een Zuid-Koreaanse horrorserie waarin doodnormale burgers die om geld verlegen zitten in een morbide toernooi terechtkomen. Hun favoriete kinderspelletjes worden omgetoverd tot bloederige wedstrijden, vaak met dodelijke gevolgen.

Een soort Hunger Games, maar dan voor volwassenen en een tikkeltje extra gestoord.

Nu op Netflix: bloedstollende thriller van bedenker The Killing

On track voor record

Nu komen er vaker van dit soort obscure Zuid-Koreaanse producties naar Netflix, maar Squid Game weet blijkbaar net zoals Oscar-winnaar Parasite een opvallend groot publiek aan te spreken.

We gaan weer even terug naar Ted Sarandos, co-CEO van Netflix. Hij wist namens de conferentie Code namelijk te melden dat Squid Game “een zeer goede kans heeft om de grootste show ooit op Netflix te gaan worden.” Althans, “mits de huidige kijkcijfers doorzetten.”

Bridgerton en de rest verslagen?

Als de Original een zelfde verloop wat aantal kijkers betreft heeft als andere series op de streamingdienst, dan verslaat Squid Game dus gewoon Bridgerton en La Casa de Papel. Wat na dit nieuws natuurlijk nog sneller gaat.

Die zag niemand aankomen. Waarschijnlijk ontdekken we ergens rondom 15 oktober of de Zuid-Koreaanse thriller daadwerkelijk de grootste Netflix Original ooit is geworden. Dan staat de show 28 dagen op de streamingdiensten, de periode die Netflix aanhoudt voor conclusies over kijkcijfers.

In de tussentijd kun je in dit artikel meer lezen over de bijzondere Original:

Nu op Netflix: kinderspellen worden dodelijke wedstrijd in thriller-serie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.