Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 2 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Netflix scoort verrassende nummer 1-hit met grote Tiger King-rivaal

Na verloren te hebben van Tiger King hebben Arrow-ster Stephen Amell en zijn neef met Code 8: Part II alsnog de nummer 1-positie op Netflix weten te veroveren. Marvel, let je op?

Arrow-ster Stephen Amell verraste in 2016 door samen met zijn neef Robbie een eigen superheldenverhaal op poten te zetten. Het resultaat was een korte film genaamd Code 8, over een wanhopige jongeman met superkrachten die oog in oog komt te staan met een futuristisch politiekorps.

Netflix presenteert Code 8: Part II

Die spectaculaire 10 minuten waren overtuigend genoeg om drie jaar later een volledige speelfilm voort te brengen, met dezelfde titel. Met een 6.1 op IMDb was de superheldenfilm geen hoogvlieger, maar de popcorn-factor was enorm en de actie onderhoudend.

Als Netflix ergens wel trek in heeft, dan zijn het B-films die een groot publiek aanspreken. De streamingdienst heeft dan ook de portemonnee getrokken om nog een Code 8-film te financieren.

Het resultaat is Code 8: Part II, een science-fiction-achtbaanrit die je nu op Netflix kunt streamen. De neven Amell leveren samen met regisseur Jeff Chan (In the Dark) opnieuw een zeer vermakelijke film af.

Robothonden

Connor (Robbie Amell) is eindelijk weer uit de gevangenis en werkt als conciërge in een buurthuis, nadat hij de banden met zijn voormalige criminele compagnon Garrett (Stephen Amell) heeft verbroken. Connors poging om uit de problemen te blijven komt al snel tot een einde wanneer hij gedwongen wordt om de 14-jarige Pav te helpen ontsnappen aan een groep corrupte agenten, onder leiding van sergeant King.

King gebruikt de gloednieuwe robotische K9’s om Pav op te sporen, terwijl Connor opnieuw Garrett en zijn crew om hulp vraagt. “Maar kan hij de man vertrouwen die hem in de gevangenis deed belanden?”

Tiger King verslaan

Maak je echter geen zorgen; ook als je de eerste Code 8 niet hebt gezien, kun je prima deze film aan slingeren op Netflix. “We waren ons er heel bewust van dat we een verhaal wilden vertellen waarin je, zelfs als je de eerste film niet had gezien, kon binnenvallen en begrijpen waar de personages mee bezig waren en wat ze wilden,” aldus Chan.

De eerste film was al een megahit op Netflix aan het begin van de pandemie. Toen moest de familie Amell enkel Tiger King voor zich dulden, een fenomeen waar geen enkele film of serie destijds tegenop gewassen was. Nu wordt die zilveren plak alsnog gecompenseerd met een nummer 1-positie.

Code 8: Part II is op het moment van schrijven niet alleen de best bekeken film op Netflix, maar ook de best bekeken titel op de streamingdienst in het algemeen.

Marvel, let je op?

Dat de scifi/superhelden-film slechts een 5.8 op IMDb en 67 procent op Rotten Tomatoes scoort, maakt dan eigenlijk al niet meer uit: soms wil het grote publiek gewoon ongecompliceerde stupid fun. Een origineel concept, toffe actie, niet te lang. Een les die Marvel Studios helaas de afgelopen jaren uit het oog verloren is.

Trek in meer spektakelwerk na Code 8? Disney+ is absoluut de streaming-winnaar van deze week, dankzij het debuut van een show die zelfs Game of Thrones weet te overtreffen. Of stream de verrassende ruimtefilm van Adam Sandler die nu ook op Netflix te streamen is.

Code 8 Part II Netflix Nummer 1 Arrow 3
(Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.