Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 16 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu te streamen: Oscarwinnaar Parasite, groter dan Christus en Trump

Je kunt eindelijk Oscar-winnaar Parasite gaan streamen in Nederland. De film die zelfs Christus wist te verslaan en Trump boosmaakte. Maar bovenal: de beste thriller sinds jaren.

De megahit Parasite verpulverde record na record in 2019 en 2020. Zo was het bijvoorbeeld in Groot-Brittannië de best bezochte niet-Engelstalige film in de geschiedenis. Dit record stond sinds zestien jaar op naam van The Passion of the Christ van Mel Gibson.

Regen aan prijzen voor Parasite

De film van regisseur Bong Joon Ho heeft zich inmiddels wereldwijd ontpopt tot een fenomeen. De zwarte komedie won talloze grote prijzen, waaronder een Gouden Palm, de prijs van de Nederlandse critici als beste film van het jaar en vier Oscars, waaronder die voor beste film. Het is voor het eerst in 92 jaar dat een niet-Engelstalige productie deze prijs in de wacht sleepte.

Trump

De toenmalige president Donald Trump was minder blij met het succes van Parasite, zoals je hier kunt lezen. Tijdens een rally ging hij los op de Oscar-winnaar. Dat mocht niet baten: Bong Joon Ho had zijn gouden beeldje al in de vitrinekast staan, en de thriller deed het sindsdien alleen maar beter en beter wereldwijd.

Parasite gaat over een arm gezin dat op slinkse wijze een plek weet te bemachtigen in het leven van een steenrijke familie. De film heeft in Nederland bijna 400.000 bezoekers getrokken, meer dan welke Aziatische bioscooptitel ook.

Nu op Cinemember

Parasite draait al een tijd niet meer in de bioscopen, maar gelukkig kun je de film nu alsnog gaan streamen. Sinds afgelopen woensdag staat de must-see thriller namelijk op streamingdienst Cinemember. Sowieso een aanrader als het om filmhuis-pareltjes gaat. Daar stream je overigens nu ook The Beast, een andere Zuid-Koreaanse topfilm.

Okja

Houd je het liever bij Netflix? Weet dan dat je daar een andere film van Bong Joon Ho kunt streamen. Okja gaat over een meisje dat haar beste vriend, een genetisch gemanipuleerd varken, op moet geven wanneer blijkt dat ze onderdeel uitmaakt van een PR-campagne van een gigant uit de voedselindustrie.

Het Animal Liberation Front wil daar een stokje voor steken, met alle gevolgen van dien. De door Bong Joon Ho geschreven en geregisseerde Netflix Original haalt het misschien niet bij Parasite, maar is daarmee niet minder opvallend en anno 2020 uiterst relevant en actueel. Lees hier meer over die film.

Parasite trailer
😎 (Afbeelding: CJ Entertainment)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.