President Trump gaat los op Oscar-winnaar Parasite tijdens rally

Parasite won een paar weken geleden de Oscar voor Best Picture. En terecht, want Bong Joon-ho heeft een meesterwerk neergezet. Er is echter nu iemand opgedoken die er minder blij mee is: Donald Trump.

Tijdens een rally in Colorado begon de president van Amerika te tieren over de Zuid-Koreaanse film. Volgens Trump had Parasite nooit de Oscar voor Best Picture mogen winnen. Niet omdat Trump de film inhoudelijk slecht vond, maar omdat… nou ja, check zijn absurde redenatie hieronder.

Donald Trump over Parasite

‘Hoe slecht waren de Academy Awards dit jaar, hebben jullie het gezien?’ En de winnaar is … een film uit Zuid-Korea, ‘zei Trump, zich voordoend als een omroeper. “Waar ging dat in godsnaam allemaal over? We hebben genoeg problemen met Zuid-Korea wat handel betreft, en dan geven ze hen daar bovenop ook nog eens de beste film van het jaar?”

Parasite is de eerste anderstalige film die de Oscar voor Best Picture heeft gewonnen. Een absolute mijlpaal dus. Daarnaast won de unieke thriller ook de Oscars voor regie en origineel script.

Gone with the Wind

Trump is echter niet echt onder de indruk. Hij kijkt liever naar door en door Amerikaanse films… van zeventig jaar geleden:

“Ik ben op zoek naar, laten we ‘Gone with the Wind’ krijgen – kunnen we ‘Gone with the Wind’ terug krijgen, alsjeblieft? ‘Sunset Boulevard,’ zoveel geweldige films, ‘ging hij verder.

Distributeur slaat terug

De president van Amerika gaf zelf toe dat hij niet weet of Parasite een goede film is. Het lijkt erop dat hij pas een uur voor de rally erachter kwam dat de Zuid-Koreaanse film überhaupt een Oscar voor Best Picture had gewonnen:

“Ik dacht dat het de beste buitenlandse film was, de beste buitenlandse film – nee, het was de beste. Is dit ooit eerder gebeurd?” Aldus een verbaasde Trump in Colorado.

Neon, de distributeur van Parasite buiten Zuid-Korea, reageerde op schitterende wijze op Trump’s kritiek op Twitter: “Begrijpelijk, hij kan niet lezen.” (Want je moet de ondertiteling lezen om Parasite te kunnen volgen.)

Ga vooral Parasite checken, want het is een topfilm. Heb je de Oscar-winnaar al gezien? Dan hebben we een lijstje voor je met nog eens zes andere Zuid-Koreaanse meesterwerken.

Reageer op artikel:
President Trump gaat los op Oscar-winnaar Parasite tijdens rally
Sluiten