Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 29 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: bloedstollende thriller van bedenker The Killing

Maak kennis met Kastanjemanden, een bloedstollende Scandinavische thriller van de bedenker van The Killing. Netflix heeft zojuist een eerste trailer uitgebracht, waarin de toon direct wordt gezet.

De Scandinavische thrillers vliegen je om de oren, maar voor liefhebbers van het genre is het toch de moeite waard om vanaf nu Netflix aan te slingeren.

Kastanjemanden: The Killing 2.0

Er staat namelijk een nieuwe serie genaamd Kastanjemanden op de streamingdienst. Een Deense Original die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Søren Sveistrup.

Een naam die fans van het genre meteen zal opvallen. Hij is namelijk degene die het script schreef voor The Killing, zo’n beetje de meest populaire Scandinavische thriller ooit. Hij bedacht en schreef het scenario van de Deense versie, voor de duidelijkheid.

Die serie liep in 2012 af. Sindsdien heeft de ondertussen 53-jarige schrijver één boek uitgebracht, Kastanjemanden dus. In Nederland uitgebracht als Oktober. De thriller werd al direct overladen met lovende recensies.

Nederlandse oorlogsfilm De Slag om de Schelde komt eindelijk naar Netflix

Netflix maakt serie

Redenen genoeg voor Netflix om eens een kijkje te gaan nemen, en daar kunnen we na enkele trailers eindelijk het resultaat van beoordelen. Het boek en de serie gaan over de ronduit brute moord op een vrouw, die in een speeltuin wordt aangetroffen. Bij haar lijk wordt een kastanjemannetje gevonden, zoals je die vroeger als kind maakte van opgeraapte kastanjes.

Dan begint het verhaal uiteraard pas echt, maar verder gaan we niks verklappen. Scandinavische thrillers moet je vooral verder blanco ervaren, het liefst met een kop thee, een dekentje en slecht weer buiten.

Gelukkig staat de herfst voor de deur en heeft Netflix hopelijk met Kastanjemanden één van de betere thrillers van dit jaar uitgebracht. De regie is in handen van Kasper Barfoed en Mikkel Serup en de hoofdrollen zijn weggelegd voor Danica Curcic, Morten Brovn Jørgensen en Esben Dalgaard Andersen. Lokale talenten dus.

The Chestnut Man

De eerste volledige trailer beloofde in ieder geval al veel goeds. De sfeer smaakt meteen naar meer, zullen we maar zeggen. Kastanjemanden, in het Engels The Chestnut Man, is vanaf nu in zijn geheel op Netflix te streamen.

Netflix dropt trailer voor nieuwe thriller van bedenker The Killing
🕸 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.