Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 20 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: kinderspellen worden dodelijke wedstrijd in thriller-serie

Maak kennis met Squid Game, een nieuwe thriller-serie waarin gevangenen gestoorde en bloederige versies van hun favoriete spellen uit hun jeugd moeten spelen om te overleven. De eerste trailer beloofde een visueel spektakel en de gehele serie staat nu op Netflix.

Als je liefhebber bent van ietwat gestoorde of morbide thrillers, dan is Zuid-Koreaanse cinema een must. Wat ze in het Engels twisted noemen, zit in het DNA van de meeste topfilms uit het land.

Netflix presenteert Squid Game

Denk aan het fantastische Oldboy, of I Saw the Devil. Sterker nog, we hebben een lijstje klaar staan met ijzersterke doch keiharde Zuid-Koreaanse thrillers. Je bent gewaarschuwd: Zuid-Koreaanse regisseurs durven vaak net wat verder te gaan dan wat je van Hollywood gewend bent.

Ook Netflix laat dat opnieuw zien met Squid Game. Een gloednieuwe thriller-serie met een opvallende insteek. De Original volgt namelijk een groep mensen die gekidnapt zijn en in een angstaanjagend spel belanden.

Netflix tovert kinderspellen om tot bloederige wedstrijd in gestoorde thriller
😲 (Afbeelding: Netflix)

Ze moeten namelijk morbide versies van hun favoriete spellen uit hun jeugd spelen. Overleven ze de verschillende rondes en weten ze dus te winnen? Dan gaan ze naar huis met een groot geldbedrag. Haken ze af?

Bloederige gevolgen

Dan is de boodschap duidelijk, zo liet Netflix al onlangs met een nieuwe trailer zien: “Spelers die weigeren mee te doen worden geëlimineerd.”

De nieuwe Squid Game-trailer toont tevens de cast, terwijl ze plannen vormen om bij elkaar te blijven en zich te verenigen om het sterkste team te worden en zo de beproevingen te overleven. De vermoedelijke organisator van de gestoorde spellen wordt ook getoond, met een futuristisch zwart masker.

Een soort Saw, maar dan Zuid-Koreaans en hopelijk nog beter? Squid Game lijkt een intrigerende combinatie tussen het beste van thrillers en horror te worden, zonder té eng of bloederig te worden.

Regisseur en schrijver Hwang Dong-Hyuk onthulde onlangs in een interview dat het concept van de show meer dan tien jaar geleden in hem opkwam: “Ik wilde een survival-drama maken dat het meest Koreaans was”, zei hij, eraan toevoegend dat hij “een gevoel van verbinding wilde creëren tussen de nostalgische spelletjes die we in onze jeugd speelden en het gevoel van eindeloze competitie dat moderne volwassenen voelen.”

Trailer valt direct op

Een gevoel dat ook voor de Nederlandse Netflix-abonnee ongetwijfeld herkenbaar zal zijn.

Of het ook een solide thriller-serie oplevert, kunnen we vanaf nu gaan ontdekken. Squid Game is afgelopen weekend  op de streamingdienst gezet. Durf jij het aan?

Parasite scoort bij Oscars: 6 andere Zuid-Koreaanse topfilms

Netflix tovert kinderspellen om tot bloederige wedstrijd in gestoorde thriller
😲 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.