Tessa Ham
Tessa Ham Rijk en Beroemd 29 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Een kijkje in de miljoenenvilla van Apple-CEO Tim Cook

Er werd lang over gespeculeerd, maar nu is het bevestigd: Tim Cook was in 2018 de mysterieuze nieuwe eigenaar van een prachtige villa in de Madison Club in Zuid-Californië. De CEO van Apple legde 10,1 miljoen dollar (8,6 miljoen euro) voor het huis neer.

Voor die 10 miljoen dollar heeft hij ook wel aardig wat teruggekregen.

Een kijkje in de villa van Tim Cook

Het huis ligt op een terrein van bijna 10.000 vierkante meter, heeft vijf slaapkamers, zes badkamers en twee keukens. Daarnaast beschikt de villa over een lounge, een kantoor en een bar met een op maat gemaakte biljarttafel.

Redfin, villa, tim cook, apple ceo
Alleen dat uitzicht al! (Afbeelding: Redfin)

Buiten is er een infinity pool, nog een bar voor mooie zomeravonden en een patio met een vuurplaats en ingebouwde barbecue. En dan is er nog dat fenomenale uitzicht op de Santa Rosa Mountains, waar je sowieso al miljoenen voor zou neerleggen. Het is dan ook niet gek dat het huis veel glazen deuren heeft, waarmee het binnen- en buitenleven naadloos op elkaar aansluiten.

Bekende buren

Het huis van Tim Cook bevindt zich in de Madison Club. Dit is een exclusieve bewaakte gemeenschap in Zuid-Californië, die bekend staat om de beroemde inwoners en gebouwd is om een golfbaan en country club heen. Onder anderen Cindy Crawford, Kourtney Kardashian, Kris Jenner, Universal-CEO Lucian Grainge en Nike-oprichter Phil Knight zijn buren van de Apple-CEO.

Er werd al langer gespeculeerd dat Tim Cook de mysterieuze koper van het huis was. In maart 2020 moest hij namelijk in quarantaine na het verjaardagsfeestje van Lucian Grainge, dat werd gegeven in de Madison Club.

Benieuwd geworden naar het luxueuze optrekje van Tim Cook? Vergaap je hieronder aan het prachtige huis. En dan te bedenken dat dit een ‘extraatje’ is. Het huis waar hij het meest verblijft ligt in Palo Alto, in de Bay Area van het noorden van Silicon Valley.

10 miljoen dollar is een hoop geld, maar een schijntje in vergelijking met de krankzinnige bonus die Tim Cook dit jaar kreeg voor zijn tiende verjaardag bij Apple.

Dirt

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.