Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 2 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Beste oorlogsfilm van de laatste jaren nu op Netflix

Van Saving Private Ryan en Hacksaw Ridge tot Black Hawk Down en Troy. Netflix heeft in de loop der jaren een indrukwekkend aanbod van oorlogsfilms opgebouwd. Sinds afgelopen week is deze zowaar nog beter geworden door de toevoeging van 1917. Volgens velen één van de beste oorlogsfilms van de laatste jaren.

Met 89% op Rotten Tomatoes, een IMDb score van 8,3 en een hele zwik awards in de tas (waaronder drie Oscars) behoort 1917 zonder twijfel tot de beste oorlogsfilms ooit gemaakt. Deze moderne klassieker verscheen eind 2019 in de bioscoop en verraste vriend en vijand. Niet alleen door een voor velen onbekend waargebeurd verhaal te vertellen, maar vooral door de manier waarop deze in beeld gebracht wordt.

Unieke oorlogsfilm komt naar Netflix

Wat 1917 zo uniek maakt, is dat het lijkt alsof de film aan een stuk gefilmd is. Je kijkt als het ware naar één hele lange scène. Er wordt slechts een enkele keer een sprong gemaakt in de tijd. Verder wordt het verhaal in real-time verteld. Je volgt iedere stap en gaat echt op reis met de hoofdpersonages. Hierdoor krijg je als kijker nog meer het gevoel alsof je er zelf bij bent.

De geheimen achter 1917 onthuld: zo houden filmmakers je voor de gek

Het verhaal van 1917 gaat over twee soldaten ten tijde van de Eerste Wereldoorlog, Scofield en Blake. Zij krijgen de opdracht om vijandelijk gebied te doorkruisen om zo een andere legereenheid te waarschuwen. Dit Bataljon van 1.600 soldaten maakt zich klaar voor een aanval. Wat zij echter niet weten, is dat ze een hinderlaag inlopen. Het is aan Scofield en Blake om ze hiervan op de hoogte te brengen en zo hun levens te redden.

1917 is een moderen klassieker

Wat volgt is een tocht dwars door het slachtveld. Een grijs en dood niemandsland dat op indrukwekkende wijze in beeld wordt gebracht. Het verhaal is relatief simpel, maar door de bijzondere manier van filmen is dat juist zijn kracht. Regisseur Sam Mendes en cinematograaf Roger Deakins zijn erin geslaagd om echt iets unieks te doen binnen het oorlogsfilm genre. Zeer indrukwekkend en absoluut de moeite waard.

Meer oorlogsfilms op Netflix

1917 behoort zonder enige twijfel tot de beste oorlogsfilms van de laatste jaren. Een moderne klassieker, en deze is vanaf nu dus ook te zien op Netflix. Dus mocht je 1917 nog niet gezien hebben of toe zijn om ‘em nog een keer te kijken, dan kun je dat nu ongestoord gaan doen. De smaak te pakken? Check dan ook zeker deze tien 10 brute actie en oorlogsfilms op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.