Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 8 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Halo wordt een live-action serie en hier zijn de eerste beelden

De game Halo is vertaald naar een live-action serie. De eerste flarden van beelden uit de nieuwe show zijn onthuld en de officiële trailer wordt tijdens de The Game Awards 2021 voor het eerst getoond aan het publiek.

Halo is een van de meest legendarische games van deze eeuw. Sinds Halo: Combat Evolved in 2001 zijn er negentien edities uitgegeven door Microsoft Studios. Nu is het tijd voor een serie om te streamen.

Eerste beelden live-action serie Halo

Geen docu-serie over het ontstaan van de game, maar een live-action verhaal. Geen geanimeerde figuren, maar echte mensenmortal kombat manners. Films en series worden vaak games, andersom gebeurt nu ook steeds vaker. Lara Croft: Tomb Raider is een van de eerste voorbeelden. Deze film uit 2001 harkte wereldwijd 274,7 miljoen euro bij elkaar. Een recenter voorbeeld is Mortal Kombat uit 2021, die goede kritieken krijgt. Zelfs Space Invaders wordt verfilmd.

Nu dus een serie. Heel veel over het plot van Halo: The Series is nog niet bekend. Feit is dat de live-action serie het verhaal van de games door de jaren heen volgt. Het bekendste personage, Master Chief aka John-117, wordt gespeeld door Pablo Schreiber. Deze Canadese acteur ken je wellicht van de films 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi, Skyscraper en Den of Thieves. Een ander iconisch karakter uit de game is Cortana. Goed nieuws voor de fans: Cortana-stemactrice Jen Taylor is ook te horen in de game, als stem van de kunstmatige intelligentie. Andere castleden zijn onder anderen Natascha McElhone, Olive Gray, Danny Sapani, Bokeem Woodbine en Karl Johnson.

Officiële trailer tijdens The Game Awards 2021

De officiële trailer van de live-action serie Halo verschijnt tijdens The Game Awards 2021 voor het eerst. Deze awardshow vindt plaats op donderdag 9 december. Waar en wanneer de serie verschijnt, is ons nog niet bekend.

De meest recente game uit de iconische serie is Halo Infinite, waarin wordt teruggegrepen naar de eerste drie games uit de serie. Onze game-journalist Jelle van Es speelde het spel alvast. Lees hier zijn review.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.