Alrik de Jong
Alrik de Jong Viaplay 8 dec 2021
Leestijd: 1 minuut

Viaplay en de Formule 1: Zandvoort naar NOS, ademruimte voor Ziggo

Redelijk goed nieuws voor klanten van Ziggo en KPN. Daar kun je volgend seizoen tegen betaling alsnog de Formule 1 bekijken. De NOS mag van streamingdienst Viaplay de komende drie jaren live de Grand Prix van Zandvoort uitzenden.

Aanvankelijk werd deze deal van Viaplay en de andere zenders anders gebracht, inmiddels is de berichtgeving aangepast.

Viaplay geeft Ziggo en KPN ademruimte

De Formule 1 is vanaf volgend seizoen tegen betaling te zien bij Ziggo en KPN. De nieuwe houder van de uitzendrechten Nordic Entertainment Group (NENT) maakte bekend dat de races zowel via Ziggo als KPN te zien zullen zijn, waar tot dit seizoen klanten van Ziggo zonder bijbetaling konden kijken. De NOS mag op zijn beurt drie jaar lang de race op Zandvoort live brengen. Ook mag NOS samenvattingen van de overige races uitzenden.

Nu heeft Ziggo de uitzendrechten van de koningsklasse van de autosport nog in handen. Klanten van KPN konden de Formule 1 wel kijken, maar moesten daarvoor extra betalen. Eerder werd bekend dat vaste Formule 1-commentatoren Olav Mol en Jack Plooij van Ziggo niet mee mochten naar Viaplay, van NENT.

NOS krijgt Formule 1 Zandvoort

De NOS heeft los van de Grand Prix van Zandvoort het recht bemachtigd om in het nieuwe Formule 1-seizoen drie minuten van de kwalificatie en een samenvatting van maximaal vijftien minuten van iedere Grand Prix uit te zenden. Bij KPN en Ziggo gaat het om een distributie-overeenkomst.

Viaplay, een streamingdienst van de Zweedse Nordic Entertainment Group, wordt in Nederland op 1 maart gelanceerd. Naast de Formule 1 worden ook andere sporten beschikbaar zoals Duits en Engels voetbal en darten. Daarnaast zendt Viaplay ook films en series uit, ook speciaal voor kinderen.

Gratis streams

Geen interesse in ViaPlay of Ziggo en KPN tegen betaling? Bewaar dan deze webpagina met de beste gratis Formule 1-streams.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.