Space Invaders wordt verfilmd door de maker van Mortal Kombat

De klassieke game Space Invaders krijgt een film. ‘Hoe dan?!’, vraag je je dan natuurlijk af. Het mag dan een van de invloedrijkste games ooit zijn, heel uitgebreid was het verhaal in de game niet.

Al talloze keren heeft men getracht om een game te verfilmen. De populariteit van een spel is geen garantie voor succes, toch blijft het voor veel studio’s een uitdaging. Dat doorzettingsvermogen oogst waardering, zeker in het geval van een game die zich niet direct leent voor een verfilming. Space Invaders, bijvoorbeeld. Toch komt er een film.

Je leest het goed, een Space Invaders-film

De keuze van filmstudio’s is niet altijd een die bol staat van de logica. Blijkbaar ziet New Line Cinema toch voldoende mogelijkheden om Space Invaders te verfilmen. De klassieke game zal door de studio worden omgezet in een film. Inmiddels is er een scriptschrijver aangetrokken en zijn we bijzonder nieuwsgierig naar hoe de klassieke Arcade game er als film uit gaat zien.

Space Invaders 1978 – Arcade Gameplay

Space Invaders (スペースインベーダー) is an arcade video game developed by Tomohiro Nishikado and released in 1978. It was originally manufactured and sold by Taito in Japan, and was later licensed for production in the United States by the Midway division of Bally.

De game Space Invaders zag in 1978 voor het eerst het levenslicht. Het uitgangspunt is bijzonder simpel. Je bestuurt een ruimteschip en moet de aliens op een afstand houden. Meer is het eigenlijk ook niet, maar het was destijds een van de leukste games om te spelen. Kan je met die beperkte verhaallijn uit scriptschrijver uit de voeten? Vast wel. Aliens en een ruimteschip zijn in ieder geval ingrediënten waar je alle kanten mee op kan.

Greg Russo

Wat er in de film allemaal wordt toegevoegd aan het principe van Space Invaders is niet helemaal duidelijk. Wel is bekend dat Greg Russode scriptschrijver is. Russo tekende eerder voor het script van een andere verfilming van een beroemde game: Mortal Kombat.

Space Invaders wordt mogelijk ook r-rated

Met de verfilming van Mortal Kombat in het achterhoofd is het niet zo’n gek idee om te denken dat ook Space Invaders redelijk bloederig kan uitpakken. Aan de andere kant is het ook mogelijk dat het een leuke familiefilm gaat worden. Mocht Space Invaders toch bol staan van het geweld, dan is de kans groot dat ook deze verfilm een duidelijk r-rating zal krijgen. Wanneer Space Invaders zal verschijnen is niet bekend, maar wat we wel weten is dat de Greg Russo’s interpretatie van Mortal Kombat in 2021 het levenslicht zal zien.

Reageer op artikel:
Space Invaders wordt verfilmd door de maker van Mortal Kombat
Sluiten