Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 12 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Naam nieuwe talkshow Johan Derksen doet wenkbrauwen fronzen

De naam van de nieuwe talkshow van Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp is onthuld. Fans kunnen zich opmaken voor VI Vandaag. Of het weekblad Voetbal International hier blij mee is, is een tweede.

Liefhebbers van het voetbalpraatprogramma Veronica Inside, waaronder wijzelf, kunnen zich vanaf 2022 iedere dag opmaken voor voetbalkantinepraat over allerhande onderwerpen. Het programma werd altijd uitgezonden op maandag en vrijdag, en voetbal stond daarbij centraal.

Veronica Inside wordt VI Vandaag

Het nieuwe praatprogramma van Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp gaat niet meer alleen over voetbal. Die trend is overigens al een paar jaar geleden ingezet in Veronica Inside. De nieuwe naam, VI Vandaag, is bevestigd door een woordvoerster van Talpa na berichtgeving van het Algemeen Dagblad.

Mannen Veronica Inside in tranen tijdens hilarische nabeschouwing CL

De dagelijkse talkshow is vanaf januari te zien bij SBS6. Verdere details kan de zegsvrouw nog niet geven. Talpa bevestigde vorige maand al dat het Veronica Inside-trio werkte aan een nieuw praatprogramma. Johan Derksen zei eerder nog dat hij volgend jaar afscheid zou nemen van de televisiewereld. Later krabbelde de voetbalanalist terug en zei hij wel interesse te hebben in een dagelijkse show die zich ook op actualiteiten zou richten. Dat wordt dus VI Vandaag.

Johan Derksen en Voetbal International

Tussen 1977 en 2015 was Johan Derksen in dienst van het weekblad Voetbal International, waar hij van 2000 tot en met 2013 de functie van hoofdredacteur bekleedde. Een tijd lang had het voetbalpraatprogramma van Genee, Derksen en Gijp dezelfde naam, maar dat stopte na het hoofdredacteurschap.

In de volksmond werd zowel het tijdschrift als het tv-programma VI genoemd. De naam VI Vandaag voor de naderende talkshow is dan ook verrassend te noemen en doet tevens op social media wenkbrauwen fronzen.

Het had overigens weinig gescheeld of Veronica Inside was al veel eerder van de buis geschrapt. Lees daarover meer in dit artikel, inclusief de cynische reacties op de terugkeer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.