Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 14 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix-hit met Julia Garner scoort zeldzaam laag op Rotten Tomatoes

Netflix heeft een nieuwe hitserie te pakken. Inventing Anna, het waargebeurde verhaal over oplichter Anna Delvey, is de best bekeken serie van dit moment in Nederland. Toch scoort de hit met Julia Garner zeldzaam laag op Rotten Tomatoes.

Actrice Julia Garner ken je waarschijnlijk als Ruth Langmore uit Ozark, het personage dat ze zo geloofwaardig vertolkt. Hetzelfde geldt voor haar rol als Anna Delvey.

Inventing Anna op Netflix

De Netflix-serie is gebaseerd op een artikel uit The New York Times, met de kop ‘How Anna Delvey Tricked New York’s Party People‘. Delvey gaf zich uit voor een rijke Duitse erfgename, overtuigde de high society van New York hiervan en wist ze vervolgens te op geraffineerde wijze te bestelen.

Een miniserie over een meedogenloze oplichtster, met een interessant plot. De Netflix Original kwam eind vorige week uit, en uit de eerste cijfers blijkt dat Nederland massaal afstemt op serie. Al een paar dagen op rij is Inventing Anna de best bekeken serie in Nederland (en ook in veel andere landen).

Julia Garner scoort, maar niet op Rotten Tomatoes

Dat Inventing Anna massaal bekeken wordt, zal ongetwijfeld te maken hebben met de populariteit van Ozark. In deze Netflix-serie vertolkt Julia Garner een van de hoofdpersonages, een rol waarmee ze geliefd is bij het publiek en definitief is doorgebroken.

Anna Delvey, julia garner, inventing anna, nieuwe films en series, februari, week 6, 2022
Julia Garner als Anna Delvey (Afbeelding: Netflix)

Maar hoe enthousiast het publiek afstemt op Inventing Anna, zo terughoudend zijn filmcritici. Zo scoort de serie op Rotten Tomatoes slechts 59% (Tomatometer) en 29% (Audience Score). Dat is zeldzaam laag, vooral voor een serie die zo goed wordt bekeken.

“Als de serie al enige relevantie heeft, dan komt dat puur door Julia Garner en de overige cast”, aldus Nandini Balial van het gerenommeerde Roger Ebert. “Het verhaal van Anna Delvey is meeslepend. De serie is dat helaas niet”, aldus Lorraine Ali van Los Angeles Times. Lees hier het volledige overzicht met recensies.

IMDb en MetaCritic

Het sentiment op IMDb is iets milder. Maar met een gemiddelde rating van 6,7 wordt ook hier niet naar huis geschreven over Netflix Original Inventing Anna. Ook de Metascore van 75 op MetaCritic is laag, al wordt het gemiddelde nog wat omhoog gehaald door deze recensie van The Guardian. We zouden zeggen: kijk, bewonder Julia Garner, en oordeel zelf.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.