Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 27 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Dr. Strange-trailer toont een onmetelijk grote Marvel-entiteit

Ondertussen kruipt de release van Doctor Strange in the Multiverse of Madness dichterbij en worden we getrakteerd op enorm veel easter eggs die wellicht veel weggeven in de film.

Vorige week werd door Marvel een nieuwe teaser vrijgegeven door Marvel en Disney. Daar sprongen fans natuurlijk bovenop, maar waren vorige trailers ook al uitgeplozen.

The Living Tribunal duikt op in nieuwe Marvel-trailer

Laten we vooral eerst even duiken op de laatste teaser, want daarin is The Living Tribunal te zien. Of deze übergod een belangrijke god gaat spelen? Het zou gek zijn als dat niet het geval is. Hoe dan ook is The Living Tribunal een entiteit die bestaat sinds het ontstaan van het universum en een oog houdt (technisch gezien zes ogen) op alle multiversa. Althans, binnen de canon.

Wat The Living Tribunal aan het doen was tijdens The Avengers: Endgame en de strapatsen van Thanos is een raadsel. Wellicht wist hij al wat uiteindelijk de uitkomst zou zijn?

dr strange
Oops (Afbeelding: Marvel)

Easter Eggs

Dr. Strange: Multiverse into Madness draait al vanaf volgende week in de bioscoop, maar er is absurd weinig bekend over de film. Daarom duiken fans bovenop de trailers en hier zijn wat easter eggs.

Strange en de Vishanti

De Marvel-theorie is dat het titelpersonage in Doctor Strange in the Multiverse of Madness in de problemen komt met de Vishanti. Het zijn goden die hun weerga niet kennen. Sterker nog, het concept van een multiverse is op hen niet van toepassing. De Vishanti zijn altijd Vishanti, in welk universum dan ook.

De supergoden zijn volgens de comics ook de wezens die Dr. Strange sowieso zijn krachten geven. De relatie tussen hem en de Vishanti is wat dat betreft niet te vergelijken met die van Moon Knight (de nieuwe serie van Marvel), en de Egyptische god Khonsu. Die laatste is ‘maar’ een Egyptische god binnen aardse zaken. Watje.

dr strange moon knight
Geinig pakje, geen The Living Tribunal (Afbeelding: Disney / Marvel Studios)

Deze grotere goden zijn waarschijnlijk oude goden of afstammelingen van oude goden. De drie-eenheid bestaat uit Oshtur, Agamotto en Hoggoth. Agamotto kennen we natuurlijk uit eerdere Dr. Strange-optredens in MCU-films.

Doctor Strange in the Multiverse wordt verwarrend

Of deze goden enige plek krijgen in Doctor Strange in the Multiverse of Madness valt te bezien. De MCU is voor veel kijkers sowieso moeilijk te behappen, laat staan dat er een Living Tribunal in gedropt wordt. En dan rest er ook altijd nog de vraag: wordt tijdreiziger Kang (uit Loki) de bad-guy?

dr strange loki marvel
Kang in de Marvel-serie Loki (Afbeelding: Disney)

Maar we hebben één vermoedelijke garantie: we blijven wel degelijk weer even zitten tot na de eind-credits. Ook al moeten we er flink op wachten (en dan naarstig naar de wc).

We hebben sowieso nog ding om naar uit te kijken. Professor X is terug.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.