Stijn Kuster
Stijn Kuster Formule 1 2 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Vreugde bij Max Verstappen: twee Duitse merken treden toe tot Formule 1

De geruchten gaan al even rond, maar nu is het dan echt zeker. De twee Duitse autofabrikanten Audi en Porsche gaan toetreden tot de koningsklasse. “Een verrijking voor de Formule 1”, zo stelde Max Verstappen eerder.

Herbert Diess, topman van Volkswagen Group, bevestigt tegenover persbureau Reuters dat de merken hebben besloten zich bij de Formule 1 aan te sluiten.

Max Verstappen blij met Porsche en Audi in de Formule 1

“We hebben tien geweldige teams, maar het zou heel mooi zijn als zulke grote merken erbij komen. Dat is ook belangrijk voor de Formule 1”, zei Max Verstappen vorige maand nog hoopvol. Welke taken de fabrikanten exact in de F1 gaan vervullen, is nog onbekend. Uitgesloten lijkt dat de merken als fabrieksteam gaan rijden.

Een bron vertelde afgelopen maart al tegen het persbureau dat Audi bereid is om ongeveer 500 miljoen euro te bieden voor een deal met – of overname van – McLaren F1. Hier is tot nog toe niets over bekend. Porsche wordt op zijn beurt in verband gebracht met Red Bull, het team van Max Verstappen.

Max Verstappen tekent megacontract: eindelijk Hamilton voorbij in salaris?

Mogelijk gaat Red Bull Powertrains samenwerken met Porsche om een hybride 1.6 liter V6 te ontwikkelen voor het F1-team en dus voor de auto van Max Verstappen. Audi valt onder hetzelfde concern als Porsche, Volkswagen Group, en zou in dat geval dus als motorleverancier dezelfde krachtbron kunnen gebruiken. Voor wie Audi de aandrijflijn gaat leveren, is nog een groot vraagteken. In de Formule 1-wandelgangen wordt ook de naam ‘Sauber’ genoemd. Nog geen enkele samenwerking is echter bevestigd.

Duitse fabrikanten in 2026 onderdeel van F1

Verwacht wordt dat de twee merken, Audi en Porsche, in 2026 toetreden tot de F1, bij de ingang van het nieuwe motorreglement. De motoren moeten dan simpeler, goedkoper en duurzamer worden. Wellicht zien we over 4 jaar Max Verstappen in een Formule 1-auto van Audi en Red Bull.

De nieuwe SUV van Aston Martin wint het Lamborghini en Porsche

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.