Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Formule 1 2 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Max Verstappen tekent megacontract: eindelijk Hamilton voorbij in salaris?

Toen Max Verstappen in Abu Dhabi over de streep kwam, was hij duidelijk. De jonge Nederlander vroeg Red Bull direct of ze dit niet nog jaren samen kunnen doen. Nu is er volgens de Telegraaf daad bij woord gevoegd. Volgens de krant heeft Max Verstappen zijn krabbel gezet onder een megacontract.

Er werd de afgelopen maanden al veelvuldig gesproken over een mogelijke contractverlenging. Het huidige contract van Max Verstappen loopt na het seizoen van 2023 af. Gezien het feit dat beide partijen graag ook in de jaren daarna samen willen jagen op de titel, is het geen verrassing dat er nu witte rook is.

Grootste deal in Formule 1-historie

De exacte inhoud van het contract is nog niet openbaar gemaakt. Volgen Britse bronnen gaat het echter om een ‘sensationele overeenkomst’. Ze spreken zelfs over de grootste deal in de Formule 1-historie. Het bedrag dat daaraan hangt, ligt volgens dezelfde bronnen tussen de 40 en 50 miljoen dollar per jaar.

Dit maakt van Max Verstappen met afstand de beste betaalde sporter van Nederland. Ook troeft hij met dit bedrag zijn grote rivaal Lewis Hamilton af. De Brit was de laatste jaren de absolute grootverdiener in de Formule 1, maar wordt nu zowel op de baan, als op het salarisstrookje voorbijgestreefd door de Nederlander.

Max Verstappen langer bij Red Bull

Tegenover deze salarisverhoging staat wel dat Max Verstappen zich voor een langere tijd verbindt aan Red Bull. Net als de hoogte van het salaris is ook de duur van het contract echter nog niet helemaal duidelijk. Volgens bronnen gaat het om een contract met een looptijd van vier of vijf jaar.

Viaplay heeft aangename verrassing voor Formule 1 en Verstappen-fans

Red Bull, de manager van Max Verstappen (Raymond Vermeulen) en vader Jos willen nog niet reageren op dit nieuws. De verwachting is dat de contractverlenging later deze week officieel gemaakt wordt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.