Tessa Ham
Tessa Ham Rijk en Beroemd 2 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Bezos ziet fortuin verdampen en is nu 100 miljard minder waard dan Musk

Jeff Bezos zag zijn vermogen in 24 uur tijd met maar liefst 20.5 miljard dollar (19.5 miljard euro) slinken. De reden is een kelderende koers van Amazon, het bedrijf waar hij de oprichter van is. Wat is er aan de hand?

Hoewel we niet bang hoeven zijn dat de miljardair op droog brood en water hoeft te leven, is en blijft 20.5 miljard dollar een smak geld. Waarom zag Jeff Bezos dit in 24 uur verdampen?

Amazon slechtste beursdag sinds 2006

Amazon, het bedrijf waar Jeff Bezos de oprichter van is, kende afgelopen vrijdag de slechtste beursdag sinds 2006. In één dag verloor Amazon 211 miljard dollar aan beurswaarde.

De duikvlucht van het Amazon aandeel komt nadat het bedrijf een nettoverlies van 4 miljard dollar voor het eerste kwartaal van dit jaar rapporteerde. Ook voor het komende kwartaal verwacht Amazon verlies. Het is voor het eerst in zeven jaar dat de webshop rode cijfers schrijft en beleggers reageren hierop door massaal hun aandelen te verkopen.

Jeff Bezos verliest miljarden in 24 uur
Het aandeel Amazon klapte in elkaar 📉 (Afbeelding: Google)

Hoewel Jeff Bezos geen CEO meer is van Amazon, is de oprichter met een belang van 9.81 procent in het bedrijf, nog steeds gebaat bij een hoge waarde van het aandeel. De miljardair hoeft niet te verwachten dat hij snel weer miljarden bij zijn vermogen mag optellen. Op het moment van schrijven is de koers nog eens met 14,05 procent gekelderd.

Jeff Bezos lang niet de rijkste persoon op aarde

Het is niet de eerste klap die Jeff Bezos te verduren kreeg dit jaar. Waar hij vorig jaar nog lange tijd de rijkste persoon op aarde was met een vermogen van meer dan 200 miljard, daalde zijn rijkdom met maar liefst 43 miljard naar 148 miljard dollar dit jaar.

Na Netflix dalen ook de aandelen van Spotify: hoe kan dit?

Begrijp ons niet verkeerd: die 148 miljard dollar (omgerekend ruim 140 miljard euro) is nog steeds een hoop geld. Maar 1/4 van je vermogen zien verdampen blijft waarschijnlijk nog steeds pijnlijk. De rijkste persoon ter wereld zal Jeff Bezos na het verliezen van zijn miljarden niet snel meer worden. Elon Musk staat met een vermogen van maar liefst 249 miljard dollar eenzaam aan de top.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.