Alrik de Jong
Alrik de Jong Formule 1 8 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Max Verstappen: ‘Laat Porsche en Audi maar komen’

Als het aan Max Verstappen ligt, rolt de Formule 1 de rode loper uit voor Audi en Porsche. “Belangrijk voor de sport.”

De kans is groot dat Porsche en Audi over vier jaar de Formule 1 in komen. De Volkswagen Group, waar beide automerken onder vallen, heeft de plannen voor mogelijke toetreding tot de koningsklasse goedgekeurd.

‘Porsche en Audi een verrijking voor de Formule 1’

Dit tot vreugde van onder anderen Max Verstappen en Lewis Hamilton. “We hebben tien geweldige teams, maar het zou heel mooi zijn als zulke grote merken er bij komen. Dat is ook belangrijk voor de Formule 1”, zei de Nederlandse coureur in Melbourne, waar dit weekeinde de Grote Prijs van Australië wordt verreden.

Geruchten over mogelijke toetreding van Porsche en Audi tot de Formule 1 zijn er al geruime tijd. Porsche wordt vooral in verband gebracht met Red Bull, het team van Verstappen. De Duitse fabrikant van luxe sportauto’s zou op het gebied van de motoren gaan samenwerken met de Oostenrijkse renstal. Audi zou interesse hebben om het McLaren-team te kopen, maar ook een samenwerking met Alfa Romeo, Williams of Aston Martin zou tot de opties behoren.

Naast Max Verstappen ook Lewis Hamilton enthousiast

De Formule 1 krijgt in 2026 een nieuw motorreglement. De motoren moeten dan simpeler, goedkoper en duurzamer worden. Porsche en Audi zien dat als een mooie kans om in te stappen. In principe als motorleverancier aan een bestaand team of via een overname, maar het opzetten van een eigen renstal kan ook een mogelijkheid zijn.

“Het is fantastisch als we geweldige, nieuwe fabrikanten als Porsche en Audi in de sport krijgen”, aldus zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. “Zeker omdat veel teams de potentie hebben om topteams te worden. Dit kan een grote stap voorwaarts zijn, ik juich dit dan ook toe.” Valtteri Bottas hoopt zelfs op uitbreiding van het aantal teams. “We hebben er nu maar tien. Ik herinner me dat de grid veel groter was toen ik als kind naar de Formule 1 keek, dat maakt het ook spannender”, aldus de Finse coureur van Alfa Romeo.

Komend weekend Max Verstappen in actie zien? Check hier de manieren hoe je de Formule 1 (gratis) kun kijken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.