Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 8 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom is deze komedie uit 2005 dé HBO Max-hit van nu?

HBO Max is sinds vorige maand beschikbaar in Nederland, en daarmee heb je nog maar eens de keuze uit een reeks extra briljante films en series met megabudgetten. Maar ja, welke goede film of serie kies je dan? Juist, Wedding Crashers (2005), met Owen Wilson en Vince Vaughn.

Althans, dat is wat de meeste mensen op aarde, inclusief Nederlanders, op dit moment doen. De komedie is volgens filmdatawebsite Flixpatrol in de meeste landen de best bekeken film van dit moment.

Waarom is dit de bekeken film op HBO Max?

Ten eerst is Wedding Crashers natuurlijk een heerlijke komedie, zoals die zoveel zijn gemaakt tijdens het begin van deze eeuw. Acceptabel flauw, soundtracks vol pop-punk, cheesy romantiek en veel hilariteit. Maar zoals gezegd: zo is er nog een legio aan films gemaakt.

Vermoedelijk is het gewoon een slimme tweak in het algoritme van HBO Max, die de geruchten over Wedding Crashers 2 onderstrepen. Meerdere bronnen schreven al over een door HBO Max geproduceerde opvolger. De streamingdienst zelf wilde dit nog niet bevestigen, maar lijkt dit nu toch onbewust te doen.

Opmaat naar Wedding Crashers 2

Over een datum van de opvolger is nog niets bekend, maar volgens IMDb gaat David Dobkin de regie weer op zich nemen. Of Owen Wilson en Vince Vaughn de hoofdrollen wederom vertolken, is nog niet bekend.

wedding crashers 2, best bekeken film, hbo max, hit, opvolger
Vince Vaughn en Owen Wilson (Afbeelding: New Line Cinema)

Waar Wedding Crashers ook alweer over gaat? In principe verraadt de naam dat al, maar hierbij de korte indeling. ‘John Beckwith (Owen Wilson) en Jeremy Grey (Vince Vaughn) werken als bemiddelaars bij echtscheidingen in Washington D.C., maar verruilen het beroepsmatige getwist veeleer voor het crashen van bruiloften.’

De film is nu te zien op HBO Max.

De beste series op de streamingdienst

Liever een serie dan een film? Check in dit artikel de veertien lekkerste series die je via HBO Max streamt. En daar komt binnenkort ook nog eens deze spin-off van Game of Thrones bij.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.