Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 30 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Game of Thrones-prequel House of the Dragon heeft een datum

HBO Max heeft de datum onthuld van House of the Dragon. De prequel-serie van Game of Thrones gaat pas laat in de zomer van 2022 in première.

Weet dat HBO Max nu ook in Nederland verkrijgbaar is. Daarover lees je veel meer op deze overzichtspagina.

HBO Max onthult datum House of the Dragon

Laten we niet flauw doen door de datum helemaal onderin het artikel plaatsen. De prequel-serie gaat op 22 augustus 2022 in première op HBO Max. Genoeg tijd dus om nog een keer alle acht seizoenen van Game of Thrones terug te kijken.

House of the Dragon speelt zich ongeveer 300 jaar voor de verhaallijn in Game of Thrones af. Centraal staan de hoogtijdagen van de Targaryen-dynastie. Gedurende die tijd brak een bloedige burgeroorlog uit, bekend als The Dance of the Dragons, die uiteindelijk tot hun ondergang leidde.

George R.R. Martin lovend over House of the Dragon

De prequel House of the Dragon volgt de verhaallijn van Fire & Blood, tevens een boek van George R.R. Martin. Als een van de eersten mocht hij een ruwe versie van het begin van de serie zien, waarna hij in de pen klom voor een review. ‚ÄúOk√©, ik ben niet echt objectief. Ik, uhm, heb het boek geschreven. Maar ik vond het fantastisch‚ÄĚ, begint de Game of Thrones-creator zijn relaas. Lees hier zijn complete review van de serie, die nu eindelijk een datum van release heeft.

george rr martin, house of the dragon, game of thrones, review
‚ÄúPrecies zoals ik het in mijn fantasie heb voorgesteld‚ÄĚ ‚Äď George R.R. Martin (Afbeelding: Getty)

Er is overigens nog een belangrijke datum om te onthouden: 31 maart. Als je voor of op die dag een abonnement neemt op HBO Max, heb je voor de rest van je leven 50% korting. Geen overbodige luxe, met alle spin-offs van Game of Thrones die eraan zitten te komen. Word hier lid.

Lees in dit artikel welke voortreffelijke series je er nog meer kunt streamen. En psst, de datum van The Batman is ook al gelekt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.