Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 17 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

HBO Max lekt per ongeluk releasedatum The Batman

Voor de mensen die The Batman nog niet hebben gezien is er fijn nieuws. HBO Max heeft per ongeluk aangekondigd wanneer de film te zien zal zijn. De datum verscheen door een glitch op de website van de streamingdienst en de website Deadline wist er op tijd screenshots van te maken. De info is inmiddels weer verwijderd. De DC-film verschijnt hoogstwaarschijnlijk dinsdag 19 april op HBO Max.

De releasedatum is logisch, aangezien Warner Bros. heeft aangegeven zijn films binnen 45 dagen na release ook aan te bieden om thuis te streamen. Dit is een nieuw beleid dat volgt op de gelijktijdige release van films vorig jaar tijdens de piek van de COVID-pandemie.

The Batman is een hit

The Batman wordt door velen gezien als de beste Batman-film ooit en scoort een indrukwekkend cijfer van 85% op Rotten Tomatoes (het publiek gaf de film zelfs 88%). DC verdiende er in de VS ruim 134 miljoen dollar mee, internationaal wist het bedrijf nog eens 124 miljoen binnen te slepen.

(Afbeelding: DC)

Warner Bros. en DC hebben daarnaast aangekondigd met een spin-off-serie te komen gebaseerd op The Penguin. In de film werd Oswald Cobblepot gespeeld door Colin Farrell. Dat zal ook in de serie het geval zijn. De HBO Max-serie wordt geproduceerd door Matt Reeves (die ook de regie deed van The Batman), Dylan Clark, en Colin Farrell zelf. De show wordt geschreven door Lauren LeFranc.

  • Heb je nog geen HBO Max? Klik dan hier voor meer informatie en om een abonnement af te sluiten.

“Colin knalde van het scherm als Penguin in The Batman”, stelt Reeves. “Om meer in detail in het leven van het personage te kunnen duiken is fantastisch.” De grote vraag is natuurlijk wel of we Robert Pattinson als Batman terug gaan zien. De scènes tussen hem, Gordon en The Penguin werden door fans van de film gezien als een van de betere momenten.

HBO Max naar Nederland

Mocht je denken: HBO Max, wat heb ik daaraan? Welnu, de streamingdienst is nu ook beschikbaar in Nederland. Check deze 14 redenen (lees: topseries) om een abonnement te nemen op de streamingdienst. Of de releasedatum van The Batman in Nederland hetzelfde is als in de Verenigde Staten is niet bekend. We vermoeden van wel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.