Dennis Mons
Dennis Mons Viaplay 17 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Viaplay onthult nieuwe details over F1-uitzendingen: dit kun je verwachten

Nog een dagje geduld hebben, maar het is eindelijk F1-weekend. En daarom heeft Viaplay meer informatie naar buiten gebracht over de uitzendingen en de diverse streams rond de races.

In 2022 heeft de kijker er veel opties bijgekregen. Nieuwe streamingdiensten en andere abonnementen, en Viaplay is er natuurlijk één van. Dit zijn nieuwe dingen die je dit seizoen kan verwachten.

Verstappen als Master of the Track

Een grote verandering dit seizoen is het programma Master of the Track. In de 22 afleveringen rijdt Verstappen op elke track een rondje in de simulator en geeft informatie over de races. “Ik kijk vol enthousiasme uit naar de start van het nieuwe seizoen, waarin we hopelijk onze wereldtitel kunnen verdedigen”, stelt Verstappen. “Ik denk dat de Viaplay-kijkers een heel spannend jaar mogen verwachten. Ze kunnen zich op elk raceweekend voorbereiden en wat baankennis opdoen door mij op de circuits te zien rijden. Het was erg leuk om de rondes te rijden op de simulator in het hoofdkwartier van Team Redline. Ik hoop dat iedereen zal genieten van alle Formule 1-actie.”

f1
Viaplay

Extra streams

Naast de beelden van de kwalificaties en races komen er ook drie nieuwe streams bij. Ieder weekend kan de kijker elke seconde van Max Verstappen en Valtteri Bottas zien op een aparte on-board Viaplay-stream. Daarnaast is er per Grand Prix nog een derde onboard stream beschikbaar. Komend weekend in Bahrein is Lewis Hamilton op de derde onboard stream te zien.

F1-talkshows bij Viaplay

Naast nieuwe beelden komen er ook twee praatprogramma’s bij op vrijdag en maandag. Het programma op vrijdag heet F1 Shakedown. Hierin wordt de race alvast besproken met Viaplay-analisten en experts in de autowereld. Op maandag wordt in het programma F1 Track Talk teruggekeken op de wedstrijd van de dag ervoor.

Viaplay heeft flinke ambities

Streamingdienst Viaplay mikt in zijn eerste jaar in Nederland meteen op honderdduizenden klanten. Maar het platform, dat fors heeft geïnvesteerd in de uitzendrechten voor de Formule 1, de Duitse voetbalcompetitie en vanaf augustus ook de Engelse Premier League, is in het begin nog niet meteen winstgevend. Topman Anders Jensen van Nordic Enterntainment Group, het bedrijf achter Viaplay, zegt dat het doorgaans drie jaar duurt voor de dienst in een land rendement oplevert.

F1-fans opgelet: betaalbaar Viaplay-alternatief nu een stuk interessanter

Mocht je geen Viaplay hebben, dan hebben we ook een aantal alternatieve streams voor je op een rij gezet.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.