Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Viaplay 10 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

F1-fans opgelet: betaalbaar Viaplay-alternatief nu een stuk interessanter

Over iets meer dan een week gaat het nieuwe Formule 1-seizoen van start, maar ben je daar al klaar voor? Nu Ziggo de rechten niet meer heeft, moeten we op zoek naar een andere manier om de races live te volgen. Je komt dan al snel uit bij Viaplay, maar ook F1 TV Pro is een betaalbare en interessante optie. Zeker na het nieuws van vandaag.

F1 TV Pro stuurde een mail naar al haar abonnees met daarin slecht en goed nieuws. Het slechte nieuws zagen we al aankomen: aan het begin van het seizoen is er geen Nederlandse commentaar bij de races. Dit komt zoals gezegd niet als een verrassing, want op de site van F1 Pro TV was al enige tijd te lezen dat kijkers alleen kunnen kiezen tussen Engels, Duits, Frans, Spaans en Portugees.

F1 TV Pro krijgt toch Nederlands commentaar

Voor veel Formule 1-kijkers is dat een reden om dit alternatief voor Viaplay links te laten liggen. Gelukkig gaat daar verandering in komen. F1 TV Pro heeft namelijk bekendgemaakt dat Nederlands commentaar later toegevoegd gaat worden. Vanaf juni 2022 zullen alle races in onze moerstaal gepresenteerd worden.

Formule 1 alweer vol drama: RB18 is ‘te zwaar’ en wie vervangt Mazepin?

Uit wiens mond dit Nederlandse commentaar gaat komen, is nog niet bekend. Voorgaande jaren werd het commentaar van Ziggo gebruikt op F1 TV Pro. Dat gaat niet gebeuren met het Viaplay commentaar. Olav Mol is daardoor mogelijk weer een optie. De man die de voorgaande dertig jaar de stem van de Formule 1 was, gaat echter al wel live verslag doen op GP Radio.

Interessant en betaalbaar alternatief voor Viaplay

De ‘wie’ vraag blijft dus nog even open, maar het is in ieder goed om te weten dat er Nederlands commentaar gaat komen. Dat maakt F1 TV Pro een nog interessanter alternatief voor Viaplay. het voordeel van deze streamingdienst is dat je meer controle hebt over wat je ziet. Zo kun je bijvoorbeeld zelf wisselen tussen onboard camera’s.

Ook financieel is F1 TV Pro een interessant alternatief voor Viaplay. Deze streamingdienst kost namelijk maar 7,99 euro per maand. Een stuk goedkoper dan Viaplay, waar je 13,99 euro betaalt. Wanneer je voor 64,99 euro een jaarabonnement afsluit, ben je zelfs nog goedkoper uit. Je bent dan omgerekend 5,41 per maand kwijt.

Viaplay is meer dan alleen Formule 1

Waar je wel rekening mee moet houden, is dat F1 TV Pro een dienst is die zich volledig richt op Formule 1. Viaplay is daarentegen een stuk breder. Op deze nieuwe streamingdienst vind je ook andere sporten zoals voetbal (Premier League en Bundesliga) en darts, maar ook series en films.

Viaplay heeft aangename verrassing voor Formule 1 en Verstappen-fans

Daarnaast kun je een F1 TV Pro-account niet delen. Bij Viaplay is dat wel mogelijk. Met hoeveel dat kan en welke eisen er zijn, lees je hier. Benieuwde welke (gratis) Viaplay-alternatieven er nog meer zijn? Klik dan hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.