Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Viaplay 6 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Goedkoper Formule 1 kijken: kun je een Viaplay-account delen?

Vanaf dit jaar is Max Verstappen niet meer te volgen bij Ziggo. De rechten van de Formule zijn naar de Nordic Entertainment Group (NENT) verhuisd. Dit betekent dat fans een nieuwe manier moeten vinden om de Koningsklasse van de autosport te kunnen volgen. Dit kan bijvoorbeeld via Viaplay (de streamingdienst van NENT), maar wat kost dit en kun je een account delen?

Met Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Apple TV+, Videoland en ga zo maar door is het streaminglandschap al aardig vol. Maar vanaf 1 maart komt er met ViaPlay dus nog eentje bij. Gelukkig heeft deze nieuwkomer meer te bieden dan alleen series en films. Ook live sport is een belangrijk onderdeel van het aanbod.

Formule 1 en meer bij Viaplay

NENT haalde vorig jaar de rechten van verschillende grote sporten binnen. Denk aan voetbal (Premier League en Bundesliga) en darts. Toch zullen de meeste nieuwe abonnees niet voor deze sporten of de films/series overstappen naar Viaplay. De belangrijkste aantrekkingskracht van de streamingdienst is Formule 1.

Van Viaplay tot Ziggo: 5 (gratis) manieren om Formule 1 te kijken in 2022

Als je Max Verstappen volgend jaar zijn titel wil zien verdedigen, dan kun je bijna niet anders dan een abonnement nemen op Viaplay. Inmiddels is bekend dat je daar 13,99 euro voor moet betalen. Gezien het gehele aanbod is dat een mooie prijs, maar wat als je echt alleen voor de Formule 1 naar Viaplay komt? Dan is 13,99 euro misschien wat aan de hoge prijs. Gelukkig kun je deze halveren.

Kun je een Viaplay account delen?

Viaplay heeft laten weten dat het mogelijk is om een abonnement te delen. Zo kun je met vijf apparaten tegelijkertijd zijn ingelogd. Helaas is het niet mogelijk om met hetzelfde aantal devices tegelijk te kijken. Het maximale aantal kijkers per account is twee. Dat is niet zoveel als bijvoorbeeld bij Netflix, maar dit betekent wel dat je een Viaplay-account kunt delen met vrienden of familie.

Door een Viaplay account te delen, kun je ook de kosten delen. Het is dus mogelijk om alle races van Max Verstappen te zien voor zeven euro per maand. Dat is misschien meer dan je het afgelopen seizoen betaalde toen de Formule 1 nog bij Ziggo zat, maar het had ook een stuk duurder gekund.

De nieuwe gezichten en namen van de Formule 1

Zeker als je iemand hebt om een account mee te delen, lijkt Viaplay op dit moment de beste plek voor Formule-fans. Via de streamingdienst kun je alle vrije trainingen, kwalificaties en races live volgen. Daarnaast komt Viaplay ook met een hele programmeringen rondom het racen.

Maak kennis met Stephane Kox, de nieuwe Jack Plooij

Deze programma’s, voorbeschouwingen en nabeschouwingen gaan gepresenteerd worden door Amber Brantsen. Zij moet de discussies tussen vaste analisten Christijan Albers, Giedo van der Garde en Tom Coronel in goede banen gaan leiden. Daarnaast zullen ook internationale experts zoals Mika Hakkinen en David Coulthard regelmatig aanschuiven. Verder zorgt Stéphane Kox voor het laatste nieuws vanaf de paddock en komt het commentaar bij de race van Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. Geen Olav Mol meer dus.

Alternatieven voor Viaplay

Mis je de Ziggo studio nu al en zie je het niet zitten om over te stappen op Viaplay of kun je niemand vinden om een account mee te delen? Maak je dan geen zorgen, want er zijn ook nog andere manieren om de Formule 1 (gratis) live te volgen. Wij hebben alle opties en mogelijkheden hier voor je op een rij gezet.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.