Pim Jansen
Pim Jansen Viaplay 15 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Viaplay onthult nieuwe Formule 1-presentator: tot ziens Rob Kamphues

Viaplay, de streamingdienst die de Formule 1 vanaf 2022 uitzendt, heeft een verrassende nieuwe presentator voor de F1 onthuld. Niet Rob Kamphues, maar NOS Journaal-presentatrice Amber Brantsen gaat de programma’s rond de autosport presenteren.

Viaplay is een relatief nieuwe streamingdienst van de Nordic Entertainment Group (NENT Group). Dat is een Scandinavische partij met het hoofdkantoor in Stockholm. Het media- en entertainmentbedrijf opereert pas sinds 2018, maar maakt grote stappen en wil de streamingmarkt in Europa veroveren. Het nieuwste wapen is de Formule 1. Lees in dit artikel meer over de dienst, inclusief de abonnementskosten.

Amber Brantsen gaat Formule 1 presenteren op Viaplay

Amber Brantsen stopt voor de overstap met haar werkzaamheden voor de NOS. De 32-jarige nieuwslezer gaat per 1 december aan de slag voor Viaplay, waar ze de Formule 1-uitzendingen gaat presenteren.

“De sport waar ik van hou, en vele Nederlanders met mij, is nog altijd aan het groeien en ik hoop dat we een nog breder publiek kunnen bereiken”, zegt Amber Brantsen na de bekendmaking van Viaplay. “Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen van de Formule 1 begint.”

Geen Wilfred Genee

Ze is de eerste presentator die overstapt naar Viaplay. Afgelopen weken deden al diverse geruchten de ronde over eventuele transfers. Zo zou Wilfred Genee gepolst zijn. Hij ontkende dat echter. Wie er naast Amber Brantsen nog meer zal meewerken aan de Formule 1-programmering van Viaplay wordt later bekendgemaakt. Eerder gaf Robert Doornbos al aan open te staan voor de nieuwe streamingdienst. Maar of dat ook het geval is zonder Rob Kamphues, is de vraag.

Geen zin om maandelijks een bedrag aan Viaplay te betalen om de Formule 1 te zien? Wees gerust, er is in 2022 nog enigszins goed nieuws voor Ziggo-klanten, die een aantal GP’s op het open net kunnen bekijken. Check ook ons allesomvattende overzicht met gratis streams, dat we iedere week updaten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.