Jelle van Es
Jelle van Es Tech 15 nov 2021
Leestijd: 4 minuten

Review: OnePlus Nord 2 x PAC-MAN Edition is vrolijk en krachtig

Eerder deze zomer kwam de nieuwe OnePlus Nord 2 uit. Een smartphone die heel wat functies en mogelijkheden had, maar voor een zachte prijs werd uitgebracht. In het verleden zagen we bij heel wat smartphones van het bedrijf dat er een samenwerking werd aangegaan met merken en bedrijven en er zo een speciale versie uitkwam. En zodoende zien we een paar maanden later deze speciale PAC-MAN Edition.

OnePlus Nord 2 x PAC-MAN Edition

Onder de motorkap is deze OnePlus Nord 2 x PAC-MAN Edition hetzelfde gebleven. Een smartphone met een 6.43 inch beeldscherm. Het gaat om een AMOLED-variant met een refresh rate van 90Hz. Dat betekent dat je lekker kunt scrollen en alles soepel doorloopt. Verder draait hij op het Oxygen 11.3 operating system, dat gebaseerd is op Android 11. Deze versie wordt standaard met 12 GB RAM en 256 GB opslag geleverd. En tot slot kent hij nog een 4500 mAh batterij, die met Warp Charge 65 bizar snel opgeladen wordt.

OnePlus Nord 2 x PAC-MAN Edition 1
De smartphone in kwestie (Afbeelding: OnePlus)

Vooral op dat laatste punt is deze OnePlus Nord 2 x PAC-MAN Edition smartphone erg sterk. De batterij gaat echt een tijd mee. Bij normaal gebruik hoef je hem zodoende niet elke avond standaard in de oplader doen. Mocht je toch te maken hebben met een batterij die bijna op is, dan kun je hem bizar snel opladen. In een half uur tijd heb je weer een volledige batterij. Dat is echt enorm fijn.

Degelijke camera

De camera van de OnePlus Nord 2 x PAC-MAN Edition is er ook één om blij van te worden. Aan de achterkant heb je een 50 megapixel hoofdcamera, die gewoon fijn werkt. Hij wordt bijgestaan door een 8 megapixel ultrawide en 2 megapixel monochroom camera, die een fijne toevoeging zijn, maar je wellicht niet heel veel gebruikt. Mocht je dol zijn op selfies of videobellen, dan heb je aan de voorkant nog een 32 megapixel selfiecamera.

De herfst (Afbeelding: Jelle van Es / Manners)
Amsterdam (Afbeelding: Jelle van Es / Manners)

Maar dit zijn de elementen die al op de gewone OnePlus Nord 2 smartphone zaten. Wat doet deze speciale editie dan anders? Nou ten eerste heb je het design. En dan met name de achterkant. Daar zie je een paar subtiele elementen van PAC-MAN. Het is een lekkere retro look met het iconische gele figuurtje en een paar stippen die hij wil opeten. Het is dus niet zo schreeuwerig als sommige eerdere samenwerkingen die OnePlus is aangegaan en het is best wel stijlvol.

De achterkant (Afbeelding: OnePlus)

Easter eggs

Daarnaast kent de OnePlus Nord 2 x PAC-MAN Edition een paar leuke easter eggs. De achterkant die PAC-MAN laat zien, is namelijk ook glow in the dark. Wanneer je hem een tijd in het licht hebt gehouden en hem daarna op een donkere plek erbij pakt, dan zul je zien dat de achterkant oplicht. Er ontstaat een groen doolhof in de stijl van de game, met daarop de tekst NORD en het OnePlus-logo. Het is een grappige knipoog. Een andere leuke bijkomstigheid zit hem in de verpakking van de smartphone. Je krijgt er namelijk een soort LEGO-pakketje bij. Door deze in elkaar te zetten heb je een speciale houder waar je de smartphone in kan plaatsen. Ook hier zien we weer PAC-MAN en de verschillende spookjes terug. En tot slot vind je in de verpakking ook nog een kleine easter egg. Het hoesje van de smartphone zit namelijk aan de achterkant verstopt. En ook die is weer in de stijl van de game.

OnePlus Nord 2 x PAC-MAN Edition
Glow in the dark (Afbeelding: OnePlus)

Als je alles dan hebt uitgepakt en je de OnePlus Nord 2 x PAC-MAN Edition hebt geïnstalleerd, dan krijg je te maken met andere PAC-MAN elementen. Zo zijn er verschillende wallpapers van het personage op de achtergrond, zijn er geluiden van de game wanneer je bijvoorbeeld een email ontvangt en zijn de iconen van de verschillende apps in een retro-jasje geplaatst. Standaard staat ook de game PAC-MAN 256 op de smartphone geïnstalleerd. Het is een leuke game die je er telkens bij kunt pakken om een tijdje te spelen. Doe je dat meer dan 256 minuten, dan speel je een leuke easter egg vrij. En dat is slechts één manier om dingen op je smartphone vrij te spelen. Er zijn er nog een paar anderen en zodoende kun je nieuwe ringtones, wallpapers en fotostickers vrijspelen. Tot slot is het ook nog mogelijk om bij het maken van een foto een speciale PAC-MAN filter te gebruiken, waardoor elementen uit de games op je foto terecht komen.

De LEGO-achtige houder (Afbeelding: OnePlus)
OnePlus Nord 2 x PAC-MAN Edition
OnePlus Nord 2 x PAC-MAN Edition 4 (Afbeelding: OnePlus)

Conclusie van de review

Het zijn tal van leuke elementen die je krijgt met deze OnePlus Nord 2 x PAC-MAN Edition. Daar betaal je overigens ook wel iets voor. Als je de smartphone in dezelfde specificaties zou nemen, maar dan zonder PAC-MAN, kost hij 499 euro. Deze speciale variant is met 529 euro net iets duurder. Het was mooi geweest als ze dezelfde prijs hadden gehanteerd. Zeker als je bedenkt dat hij al een maand of drie op de markt is. Dat neemt echter niet weg dat het nog altijd een dikke aanrader is. Wil je hem zelf scoren? Dan kun je hier terecht.

OnePlus Nord 2 x PAC-MAN Edition 5
Alles dat je krijgt (Afbeelding: OnePlus)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.