Pim Jansen
Pim Jansen Crypto 15 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Snelste crypto-miljardair roemt deze token: ‘Beter dan Ethereum’

Sam Bankman-Fried, die Mark Zuckerberg onlangs van de troon stootte als ‘snelste miljardair’ ooit, geeft hoog op over de toekomst van Solana. Tijdens de Crypto Goes Mainstream-conferentie van afgelopen week roemde hij de techniek achter de token.

Investeren in crypto blijft gezien de volatiliteit van de markt een kwestie van gokken. Doe het alleen met geld dat je écht kunt missen. Hoe dan ook is het interessant om te volgen hoe de grote spelers en steenrijke tech-nerds erover denken.

‘Solana heeft de toekomst’

De 29-jarige crypto-miljardair Sam Bankman-Fried vertelde tijdens de door Yahoo Finance en Decrypt georganiseerde conferentie over de in zijn ogen veelbelovende techniek achter Solana. “Het is een van de weinige publieke blockchains van dit moment met een daadwerkelijke strategie voor een opschaling naar miljoenen transacties per seconde met relatief weinig kosten. Dit is de schaal die we in de toekomst nodig hebben. Veel van de bestaande blockchains, zoals Ethereum, zijn daar niet mee bezig”, zei hij tijdens het symposium.

Solana is een zogeheten DeFi, dat staat voor decentralised finance. Dankzij de lage kosten en hoge transactiesnelheid heeft het netwerk volgens de 29-jarige crypto-milardair een stapje voor op eerdere generaties blockchains. Het netwerk verwerkt 60.000 transacties per seconde voor 0,0015 dollar per transactie.

‘Meer toekomst dan Ethereum’

Ter vergelijking: Ethereum verwerkt 17.000 transacties per seconde voor 5,80 dollar per transactie. Dat is volgens Sam Bankman-Fried niet heel veel als je kijkt naar de toekomst. “Een volwassen crypto-netwerk moet honderden miljoenen tot miljarden transacties per seconde kunnen ondersteunen. Wat dat betreft is Solana de beste gok op lange termijn”, zegt hij.

Solana is een nog jonge crypto en bestaat pas sinds 2020. De opmars ging snel en nu al behoort de token met een totale waarde van 69 miljard dollar tot de top 5 grootste cryptocurrencies. Ethereum, na Bitcoin de grootste, bestaat sinds 2015 en heeft nog altijd een grote voorsprong op andere DeFi-platforms. Zo biedt het netwerk mogelijkheden voor NFT’s, betalingsverkeer en smart contracts.

‘s Werelds snelste crypto-miljardair

De man die meer toekomst ziet in Solana dan Ethereum heeft een geschat vermogen van 22 miljard dollar, al is dat natuurlijk fictief. Sam Bankman-Fried bouwde het sneller op dan wie dan ook en heeft inmiddels drie grote crypto-bedrijven. Lees in dit artikel meer over de achtergrond van de 29-jarige multimiljardair.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.