Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Tech 19 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Nederlands vliegveld pakt primeur: elektrische vlucht voor €120

Maastricht-Aachen Airport biedt als eerste luchthaven in Europa een internationale vlucht met een elektrisch vliegtuig aan. Wie deze historische mijlpaal persoonlijk wil meemaken, hoeft niet diep in de buidel te tasten. Tickets starten al vanaf 120 euro voor een enkeltje.

Om een trip met historische betekenis te boeken, moet je normaal gesproken puissant rijk zijn. Denk aan een kaartje voor een ruimtereis met de raket van Richard Branson (250.000 dollar) of voor een trip naar de Titanic met duikboot Titan (ook 250.000 dollar). Kun je daar een jaar na het ongeluk trouwens alweer grappen over maken – zoals Subway destijds veel te snel deed? Eigenlijk nog steeds niet.

Elektrisch vliegtuig vliegt van Maastricht naar Luik voor 120 euro

Een ticket Maastricht-Luik in een Pipistrel Velis Electro, het elektrische vliegtuigje van dienst, is met een prijs van 120 tot 160 euro veel goedkoper dan de zojuist genoemde historische reizen. Onvoorstelbaar goedkoop zelfs, als je beseft dat er naast de piloot maar één passagier in past.

elektrisch vliegtuig vlucht boeken
De Pipistrel Velis Electro (Afbeelding: Pipistrel)

Zelfs voor wie puur van A naar B wil, is deze vlucht in een elektrisch vliegtuig best aantrekkelijk. Waar je met de trein 47 minuten doet over de 27 kilometer, is dat in het elektrische vliegtuig teruggebracht tot 30 minuten. Kom je wel terecht op het vliegveld van Luik in plaats van in het centrum. Beide niet heel aantrekkelijk, maar meteen naar de binnenstad is waarschijnlijk toch praktischer.

Zo boek je een historische trip in een Pipistrel Velis Electro

Een tripje in een Pipistrel Velis Electro maak je dus toch vooral vanwege de historische significantie ervan. Wie wil niet in 2080 aan zijn kleinkinderen vertellen dat hij in de eerste internationale elektrische vlucht uit de geschiedenis zat? Het tijdvenster om elektrisch van Maastricht naar Luik te vliegen is maar kort. Je kunt tickets boeken voor de periode van 1 juli tot 31 augustus 2024, beschikbaar via deze link.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.