Felix Decavel
Felix Decavel Human Interest 5 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Subway choqueert met smakeloze grap over Titanic-onderzeeër

Een Subway in de Amerikaanse staat Georgia kon niet nalaten de draak te steken met de gedoemde Titanic-onderzeeër van OceanGate. Maar het smakeloze woordgrapje ging niet door de kiezen van misnoegde restaurantgangers. Too soon?

Geen broodje, maar een misplaatste mop viel slecht op de maag van enkele verbaasde Subway-klanten. De universele broodjesketen komt wel vaker negatief in het nieuws, dus kan het de flauwe fratsen van een onafhankelijke franchisenemer missen als kiespijn.

Subway solt met gedoemde OceanGate-onderzeeër

Hoewel de nieuwste voorspelling van The Simpsons akelig dicht bij de ijzige werkelijkheid aanleunt, had de animatiereeks het helaas niet volledig bij het rechte eind. En eens het uiteindelijke zeemansgraf van de Titanic-onderzeeër ontdekt werd, ging de storm aan grapjes op social media ook liggen. Maar niet in Rincon, Georgia.

Our Subs Don’t Implode.” Ofwel, onze broodjes – genaamd ‘subs’ in de Verenigde Staten en in Subway-restaurants wereldwijd – imploderen niet; verwijzend naar de oorzaak die het lot bezegelde van de passagiers aan boord de gedoemde onderzeeër van OceanGate.

Op social media regeert vooral ongeloof en verbijstering over de walgelijke marketingstunt. “Smakeloos? Natuurlijk, het is het Subway”, luidt een post op Reddit. “Korting aan alle overlevers van OceanGate”, eist iemand als antwoord. Toch vindt de keten ook een paar gelijke zielen wat hun donkere humor betreft. “Zou er 100 procent zeker eten, alleen al omdat ze dit bord hebben”, gekscheert een andere gebruiker op Twitter.

‘Smakeloze grap verwijderd’

In ieder geval kon het management van Subway zelf niet lachen om de misplaatste grap. De zelfstandige franchise-eigenaar in kwestie werd dan ook stevig op de vingers getikt.

“We hebben contact opgenomen met de franchisenemer over deze zaak en duidelijk gemaakt dat dit soort opmerkingen niet thuishoren in ons bedrijf”, vertelde een woordvoerder van Subway aan Business Insider. “Het reclamebord is inmiddels verwijderd.”

Hoe dan ook brengen we liever een bezoekje aan de meest extreme McDonald’s-restaurants ter wereld.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.