Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 6 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO onthult smaakvolle Chevrolet Corvette C1 vol authentieke details

Maak kennis met de zojuist aangekondigde LEGO Icons 10321 Chevrolet, een must-have voor autoliefhebbers, gebaseerd op de Corvette C1 Cabrio uit 1961.

LEGO’s gedetailleerde automodellen voor volwassenen zijn vaak ietwat prijzig, maar nog altijd een stuk goedkoper dan de real deal. Toch heb je ondertussen praktisch een extra garage nodig voor alle bolides die de Denen elk jaar uitbrengen, die vaak ook nog eens een stuk groter zijn dan je op basis van de productfoto’s zou verwachten.

LEGO Icons 10321 Chevrolet

Toch raden we je aan alvast wat extra ruimte vrij te maken in je interieur. Na de toffe Land Rover Classic Defender 90 die eerder dit jaar uitkwam heeft LEGO namelijk zojuist nog een iconische wagen onthuld. Maak kennis met de LEGO Icons 10321 Chevrolet, een smaakvolle replica van de Corvette C1 Cabrio uit 1961.

De set bestaat uit 1210 steentjes en gaat 149,99 euro kosten. Een schijntje ten opzichte van de echte Corvette, die anno 2023 zo’n 80.000 euro kost. De LEGO-versie heeft net zoals zijn grote broer een motorkap die je kunt openen, met daaronder de V8-motor met draaiende radiatorventilator.

LEGO Icons 10321 Chevrolet Corvette C1
🚗 (Afbeelding: LEGO)
LEGO Icons 10321 Chevrolet Corvette C1
🚗 (Afbeelding: LEGO)

Authentieke details

Ook de kofferbak kan open en het stuur ‘werkt’ echt. Je kunt zelfs het dak er vanaf halen om er zo een cabrio van te maken, waardoor het gedetailleerde klassieke interieur ook beter tot zijn recht komt. Rem, koppelings- en gaspedalen, de radio, achteruitkijkspiegel en natuurlijk de versnellingspook: ondanks de beperkte schaal hebben de ontwerpers er weer een hoop authentieke details in weten te proppen.

LEGO kent zijn doelgroep goed, want je krijgt er tevens drie kentekenplaten bij. Al met al bouw je zo een 32 centimeter lange Corvette C1-replica. Verder is LEGO Icons 10321 Chevrolet 14 centimeter breed en 10 centimeter hoog, waarbij het opvalt hoe rond de vormen van het model zijn. Altijd weer een knappe prestatie, gezien de hoekige vorm van veel LEGO-onderdelen.

LEGO Icons 10321 Chevrolet Corvette C1
🚗 De echte (Afbeelding: Wikipedia)

Releasedatum en prijskaartje

En dan hebben we het nog niet eens over de kleuren gehad! Het rood-witte kleurenschema geeft de bolide direct een klassieke, stijlvolle uitstraling. Een must-have voor autoliefhebbers, dat is duidelijk. LEGO Icons 10321 Corvette C1 is vanaf 1 augustus te koop en gaat dus 149,99 euro kosten. Je kunt ‘m hier in de LEGO Store bewonderen. Check in de tussentijd ook de drie pareltjes van sets die de Denen in juli uit hebben gebracht!

LEGO Icons 10321 Chevrolet Corvette C1
🚗 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.