Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 4 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Stilte voor de storm: LEGO trapt juli af met 3 toffe sets voor volwassenen

LEGO trapt de maand juli af met een drietal toffe sets. De stilte voor de storm die augustus gaat worden, absoluut, maar desalniettemin barst deze maand van de nostalgie voor volwassenen.

Volwassen LEGO-fans zijn waarschijnlijk al druk aan het sparen voor augustus. Dan komt het Deense merk namelijk met tientallen nieuwe sets voor de zomer, een lawine aan peperdure must-haves en meer basic sets in bijvoorbeeld de LEGO City-lijn. Voor het zover is hebben we nog juli, een maand waarin je zeker kunt stellen dat het de stilte voor de vorm is. Toch hoeven fans die trek hebben in een nieuwe bouwuitdaging zich deze maand zeker niet te vervelen.

Nieuwe LEGO-sets juli

Waar augustus namelijk tientallen nieuwe sets met zich mee gaat brengen, geldt in juli ‘less is more’. De Denen hebben op 1 juli slechts een handjevol nieuwe sets uitgebracht, maar dan hebben we het wel meteen over pareltjes. Grote, exclusievere sets voor volwassenen. Prijzige collector’s items. We zetten ze voor je op een rijtje.

LEGO Disney 43222 The Disney Castle

We trappen af met het kleurrijke hoogtepunt van juli: het Disney Castle. Een eerbetoon aan het honderdjarig jubileum het hele jaar door viert. LEGO viert dat heuglijke feit al een tijdje gretig mee in de vorm van nieuwe sets zoals deze iconische personages, maar de echte klapper hebben we nu pas te pakken. Het is de tweede keer dat LEGO op deze schaal het iconische kasteel uitbrengt. Dit keer heeft het kasteel een nieuw kleurschema en veel meer authentieke details. In dit artikel kun je alle foto’s, details en specificaties uitgebreid bewonderen. Interesse? Zorg dat je er snel bij bent, want dan krijg je er ook een feestelijke extra set bij. Vind je 399,99 euro toch net wat te gortig? Dan kun je ook deze betaalbare nieuwe Disney-sets scoren.

🎁Check ‘m in de LEGO Store

lego, disney, castle, kasteel
👍🏻 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Icons 10320 Eldorado Fortress

We blijven even in de nostalgie hangen, want voor generaties aan LEGO-fans waren de piraten-sets uit de jaren tachtig het absolute hoogtepunt uit de geschiedenis van het bedrijf. Nu zijn die piraten terug, dankzij een nieuwe versie van het klassieke Eldorado Fortress. Een fort aan het water dat op het punt staat om overvallen te worden door piraten, dit keer niet door Roodbaard maar door een vrouwelijke piraat geleid. De designers van LEGO zijn in de grote lijnen trouw gebleven aan het origineel, maar dan met nog veel meer geheime hoekjes en gaatjes, extra steentjes en een modulair design. De nostalgische vormgeving van de doos maakt ’t helemaal af. Een waardige opvolger van het klassieke LEGO-kasteel dat in 2022 dezelfde behandeling kreeg!

🎁Check ‘m in de LEGO Store

LEGO Icons 10320 Eldorado Fortress
🏴‍☠️ Je kunt delen los neerzetten en voor verschillende opstellingen kiezen (Afbeelding: LEGO)

LEGO Ideas 21341 Disney Hocus Pocus

Juli wordt tevens afgetrapt met een nieuwe set uit de koker van IDEAS, een platform waar fans hun eigen designs kunnen delen. Dit keer kozen de Denen verrassend genoeg voor een gelicenseerde set, gebaseerd op de Disney-cultklassieker Hocus Pocus, uit 1993. Ach, of je de film nou kent of niet, het is een tof gebouw vol details. Zes minifiguurtjes maken het geheel af. Je kunt meer over dit imposante model lezen in dit artikel.

🎁Check ‘m in de LEGO Store

LEGO Ideas 21341 Disney Hocus Pocus: The Sanderson Sisters’ Cottage
🕷 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.