Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 24 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO viert jubileum Disney met reusachtig kasteel, maar wacht niet te lang

Maak kennis met LEGO Disney 43222 The Disney Castle, een reusachtige replica van het iconische kasteel. De set wordt uitgebracht ter ere van de honderdste verjaardag van de entertainmentgigant.

Disney bestaat 16 oktober 100 jaar, en dat wordt uitgebreid gevierd. Dat doet de entertainmentgigant niet alleen, want ook LEGO speelt uitgebreid op het bijzondere jubileum in. Na een aantal kleinere setjes zoals onder andere EVE en WALL-E, is het nu tijd voor hét iconische Disney-beeld: The Disney Castle.

LEGO Disney 43222 The Disney Castle

Want tja, waar denk je nou aan als je aan Disney denkt? Precies, het kasteel wat aan het begin van elke (animatie)film van het bedrijf op je beeldscherm getoverd wordt. Door de jaren heen is het kasteel er wat moderner op geworden en regelmatig worden er kleine twists toegevoegd afhankelijk van de film in kwestie, maar de basis is al decennialang hetzelfde: de camera vliegt naar het kasteel, waarboven vervolgens het logo van Walt Disney verschijnt. Ronduit iconisch:

Nu kun je dat beroemde beeld ook als LEGO-set bemachtigen. Of, althans, vanaf 4 juli. Dan komt LEGO Disney 43222 The Disney Castle namelijk uit. VIP-leden kunnen het kasteel al op 1 juli aanschaffen. Een set die maar liefst 399,99 euro gaat kosten, maar dan heb je ook wat. Met ruim 4.800 steentjes zet je een tachtig centimeter hoog, 59 centimeter breed en 33 centimeter diep kasteel in elkaar. Het is niet de eerste keer dat het klassieke gebouw in een LEGO-jasje wordt gegoten.

LEGO Disney 43222 The Disney Castle
🏰 (Afbeelding: LEGO)

Acht minifiguurtjes

In 2016 kwam 71040 uit, een kleinere variant van ‘slechts’ 4080 steentjes. Dit keer krijg je er bovendien maar liefst acht minifiguurtjes bij: Assepoester, de knappe prins, Sneeuwwitje, prins Florian, prinses Tiana, prins Naveen, Rapunzel en Flynn Ryder. Diehard Disney-fans zal ook direct opvallen dat de kleur van de nieuwe LEGO-versie anders is dan de vorige. De haast nougat-achtige kleur past beter bij hoe het kasteel in Disney World Florida er tegenwoordig uitziet, en de gouden accenten zorgen voor een luxueuzere uitstraling.

LEGO Disney 43222 The Disney Castle
🏰 (Afbeelding: LEGO)
LEGO Disney 43222 The Disney Castle
🏰 (Afbeelding: LEGO)

Tijdelijk een gratis cadeautje!

Al met al is het dus een imposante set, maar dat mag ook wel voor dat geld. Disney is jarig maar trakteert helaas niet, al krijg je wel tijdelijk een gratis extraatje van LEGO als je de gloednieuwe set in huis haalt. De eerste kopers krijgen er namelijk LEGO 40600 Disney 100 Years Celebration als cadeautje bij. Een kleiner setje van 226 stenen waarmee je Mickey Mouse, hét Disney-figuur, in elkaar kunt zetten, evenals een fotohouder en een taart met een grote honderd erop. Precies: ter ere van het jubileum. Een minibioscoopje met een lichtgevende steen maken het tafereeltje af. Zorg er wel voor dat je snel een knoop doorhakt: het extraatje is enkel verkrijgbaar tussen 1 en 9 juli, zolang de voorraad strekt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.