Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 31 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Disney-fans, opgelet: LEGO tovert 10 iconen om tot nieuwe sets

In oktober bestaat Disney honderd jaar. Een jubileum waar je U tegen zegt. Dat moet uiteraard gevierd worden, iets waar LEGO graag een handje bij helpt. Maak kennis met de nieuwe BrickHeadz.

Ter ere van de unieke mijlpaal komt de Deense fabrikant de komende maanden met een breed scala aan nieuwe sets, stuk voor stuk gebaseerd op franchises van de entertainmentgigant.

LEGO viert verjaardag Disney met BrickHeadz

De twee bedrijven werken al twee decennia nauw samen. Star Wars kwam pas later naar de stal van Disney, maar het was die franchise die LEGO zelfs rondom de eeuwwisseling redde van een mogelijk faillissement. Onder andere Luke’s X-Wing verkocht zo goed dat er weer licht aan het einde van de Deense tunnel te zien was. Sindsdien vliegen de Disney-sets ons al twintig jaar om de oren.

Daar komen in maart een aantal nieuwe modellen in de populaire BrickHeadz-lijn bij. BrickHeadz kun je zien als de actiefiguren van LEGO, de Funko Pops van de speelgoedgigant. Een vast stukje vormgeving dat op een franchise naar keuze kan worden toegepast. We hebben er al een hoop voorbij zien komen, van Baby Yoda tot de kerstman, maar op 1 maart doen Disney en LEGO daar nog een schepje bovenop. We zetten de zojuist onthulde sets voor je op een rijtje.

LEGO BrickHeadz 40619 EVE & WALL-E

We trappen af met een doosje waarin je twee BrickHeadz krijgt. Die van WALL-E en EVE, de twee hoofdpersonages uit de prachtige Pixar-film WALL-E. Met 155 steentjes zet je het iconische duo in elkaar, die door hun designs als robots flink afwijken van de normaliter vrij standaard BrickHeadz-formule. Het resultaat mag er zijn!

🎁 14,99 euro in de LEGO Store

LEGO BrickHeadz verjaardag Disney
🌟 (Afbeelding: LEGO)

LEGO BrickHeadz 40620 Cruella & Maleficent

Ben jij altijd meer van de schurken dan van de helden geweest als het om Disney-films gaat? Dan ben je bij dit duopack aan het goede adres. Met 320 steentjes bouw je namelijk zowel Cruella de Vil en Maleficient. Cruella kennen we natuurlijk uit 101 Dalmatiërs, de klassieker uit 1961. Maleficient komt uit de gelijknamige recentere Disneyfilm, waarin Angelina Jolie de schurk speelde.

🎁 19,99 euro in de LEGO Store

LEGO BrickHeadz verjaardag Disney
🌟 (Afbeelding: LEGO)

LEGO BrickHeadz 40621 Moiana & Merida

Toch meer van de heldinnen? Dan heeft LEGO nog een combinatiedoosje voor je klaar staan, gebaseerd op de Disney-films Moana en Brave. Je bouwt middels 410 steentjes de hoofdpersonages uit beide films: Vaiana en Merida. Ondanks de beperkte vormfactor hebben de ontwerpers van LEGO zelfs een pijl en boog in het design van Merida weten te proppen. Pracht.

🎁 19,99 euro in de LEGO Store

LEGO BrickHeadz verjaardag Disney
🌟 (Afbeelding: LEGO)

LEGO BrickHeadz 40622 Disney 100th Celebration

Oplettende lezers hebben deze set waarschijnlijk al gespot in ons vorige artikel over LEGO. Deze speciale BrickHeadz-set komt namelijk al op 1 februari uit, in tegenstelling tot de bovenstaande sets. Toch is ie nogmaals het vermelden waard, want juist deze set is speciaal uitgebracht om het jubileum van Disney te vieren. Je bouwt vier mijlpalen van het bedrijf: Oswald was het eerste personage van Walt Disney, Mickey Mouse speelde in de allereerste korte tekenfilm van het bedrijf, Sneeuwwitje in de eerste speelfilm en Tinker Bell was de eerste mascotte van Disneyland. Geschiedenis in LEGO-vorm!

🎁 39,99 euro in de LEGO Store

Lego nieuwe sets februari
🌟 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.